Första bilden på Polestar 3 – siktar på över 60 mils räckvidd

Polestar 3 lanseras först i oktober, men redan nu avslöjar Polestar hur den kommer se ut.

Första bilden på Polestar 3 – siktar på över 60 mils räckvidd
Så här kommer Polestar 3 att se ut när den lanseras i oktober.

Polestar visar nu upp sin kommande elsuv 3 utan kamouflage för första gången. Som Recharge tidigare har rapporterat har den nya elbilen ett sluttande coupétak, men i den nya bilden syns också några nya, spännande detaljer.

Bland annat har Polestar 3 en övre frontspoiler integrerad i "huven" i fram. Tillsammans med bilens bakre takspoiler lär denna bidra till att göra den högbyggda karossen mer aerodynamisk. Dörrhandtagen är även de slimmade för att inte störa luftflödet – samtidigt som 3 tycks få traditionella backspeglar istället för mindre kameraditon.

Enligt Polestar kommer 3 att lanseras på "initiala marknader" i oktober. Först ut blir en variant med ett "stort batteri" och två elmotorer. Enligt företaget har man en "målsättning om en räckvidd på mer än 600 km (WLTP)".

– Polestar 3 är suven för den elektriska tidsåldern. Vårt formspråk utvecklas med denna sofistikerade, stora, lyxiga elbil med en stark, individuell varumärkeskaraktär, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, i ett uttalande.
– Med den här bilen för vi 'sport' tillbaka till suven, i linje med vår bakgrund som prestandamärke, fortsätter uttalandet.

"Tids nog" ska Polestar 3 även erbjuda autonom motorvägskörning med hjälp av lidar från Luminar och chip från Nvidia, uppger tillverkaren.

Produktionen ska inledas i Kina och USA i början av 2023.

– Detta är en viktig milstolpe för vårt företags framgång som kommer att stärka vår tillväxt och ta oss in i vår nästa fas, säger Thomas Ingelath.

Snygg bil!
Ja
590
54
Nej

LÄS OCKSÅ:

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.