Efter nedstängningarna: Nu går VW-fabriken för fullt igen

Nu är det full rulle igen i Volkswagenkoncernens största elbilsfabrik i Zwickau. Det efter en period av produktionsstopp orsakade av den ryska invasionen av Ukraina.

Efter nedstängningarna: Nu går VW-fabriken för fullt igen
På Volkswagenfabriken i Zwickau är det nu full snurr på tillverkningen igen.

I måndags började Volkswagen Group återigen med treskift på deras fabrik i tyska Zwickau. Detta efter en tid då produktionen befann sig på betydligt lägre nivåer än vad den tyska biljätten brukar ha.

Fick stängas helt

På Zwickaufabriken, Volkswagenkoncernens största elbilsfabrik, bygger man flera bilar som alla baseras på Volkswagens MEB-plattform. Med andra ord kan den som suttit och väntat på en Volkswagen ID.3ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron eller Cupra Born nu kanske äntligen snart få sin bil levererad.

Produktionen på den gamla Trabantfabriken har haltat ordentligt sedan Ryssland invaderade grannlandet Ukraina i slutet av februari. Detta eftersom man varit beroende av leveranser av i synnerhet kabelhärvor från landet.

I mars fick VW pausa tillverkningen helt och hållet i hela tre veckor på grund av problem med leveranskedjorna. 

Tillbaka i full fart igen 

Enligt tyska Automobilwoche är nu fabriken i full gång igen vilket väntas öka produktionen ordentligt. Sedan 29 mars har fabriken producerat i snitt 900 fordon om dagen i tvåskift, men med treskift kan det nu ökas till 1 300 fordon om dagen.

Volkswagens avdelning i det tyska förbundslandet Sachsen där Zwickaufabriken ligger menar att tillgången på delar nu blivit så pass bra att fabriken återinfört treskift. Med andra ord har man nu återgått till det normala.

VW utökar nu sin elbilsproduktion även på andra platser i Tyskland. Tillverkaren har exempelvis nu börjat tillverka sin fabrik i hamnstaden Emden nära gränsen till Nederländerna.

Jag väntar på en försenad bil från VW-koncernen.
Ja
106
96
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.