Bekräftat: Folkabuzzen får sportig 4WD-version

Nu är det klart: Volkswagens GTX-familj av fyrhjulsdrivna elbilar utökar med två nya modeller. Volkswagen ID. Buzz kommer att bli tillgänglig i en sportig GTX-variant.

Bekräftat: Folkabuzzen får sportig 4WD-version
Föregångaren Folkabussen fanns aldrig tillgänglig i någon sportversion.

Volkswagen har nu bekräftat att alla modeller i ID familjen kommer bli tillgängliga i GTX varianter. Utöver ID.4ID.5 och ID.3 får ID. Buzz samma paket.

Att ID.3 får en GTX-variant var förväntat, men Volkswagen har aldrig tidigare sålt någon av sina transportbilar eller bussar med GT-beteckning. Sportiga GTX är Volkswagens elektriska motsvarighet till deras gamla prestandabeteckning GTI, fast nu med fyrhjulsdrift.

Allt vad GTX kommer betyda för ID. Buzz är inte bekräftat än, förutom fyrhjulsdrift med två elmotorer och en systemeffekt på 220 kW (299 hästkrafter) samt 460 newtonmeter.

Dragkrok finns idag i tillvalslistan för vanliga VW ID. Buzz, och vi kan nog vänta oss en högre dragvikt för GTX-versionen. Motsvarande GTX versioner av ID.4 och ID.5 erbjuder en ökad dragvikt på 1 400 kg, 200 kg mer än de bakhjulsdrivna modellerna.

Volkswagen ID.4 GTX och ID.5 GTX

Volkswagen menar även att både ID.4 GTX och dess coupévariant ID.5 GTX får sig en uppdatering och kommer nu med mer utrustning som standard. Det tidigare tilläggsbara paketet Design and Comfort blir nu standard.

Svart och rött ska signalera GTX. Volkswagen skriver också att uppdaterade ID.4 GTX och ID.5 GTX kommer vara en indikation på hur alla andra GTX modeller kommer se ut med svarta och röda detaljer.

Grundmodellerna av Volkswagen ID. Buzz har än så länge inte fått ett lanseringsdatum men Volkswagen har meddelat att det blir någon gång i höst om man bor i Europa.

Svart och rött blir GTX-färgerna!

Jag vill ha en ID. Buzz!
Ja
169
24
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.