Tesla sparkar timanställda – oroas för ekonomin

Teslachefen Elon Musk har tidigare gått ut med att han kräver att alla medarbetare går tillbaka till kontoret, eller lämnar Tesla. Nu talas det om ekonomi och nedskärningar som Tesla tänker vidta.

Tesla sparkar timanställda – oroas för ekonomin
Förutom bilar levererar Tesla även motsägelsefulla besked.

Tesla skapar alltid rubriker. Företagets VD Elon Musk har tidigare gått ut med att han vill se alla sina medarbetare tillbaka på kontoret, minst 40 timmar i veckan.

I uttalandet förmedlades att alla de som inte går tillbaka från distansarbetet till kontoret skulle bli uppsagda. 

Oroas över ekonomin

Världsekonomin står inför stora utmaningar, något som till och med biljätten Tesla känner av. Det var inte länge sedan Musk sade att personalstyrkan behöver minskas med 10 procent. 

Enligt uppgifter från Electrek berörs inte enbart de som är fast anställda i företaget, utan även de som jobbar som timanställda. Något som inte framgick tidigare, där det istället kommunicerades att antalet timanställda skulle öka inom företaget. Motsägelsefulla besked minst sagt. 

De som drabbas är framför allt arbetare från sälj- och leveransavdelningen i Nordamerika. Överbemanningen är inte den enda anledningen, Musk är även orolig för ekonomin i stort.

Försenade leveranser

Förutom att behöva lösa nedskärningar behöver Tesla lösa problem med sin leveransvåg i Kina också.

Anledningen är att fabriken i Shanghai hade stängt under stora delar av kvartalet. Nu behöver Tesla hinna ikapp med leveranser för att kompensera för förlorad tid, något som Musk uppges ha varnat sin personal för sedan tidigare. 

Återgång till kontorsjobb är rätt!
Ja
188
119
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.