Ferrarichefen avslöjar lyxmärkets strategi framåt

Ferrari har kommit ut med att även de ser sin framtid i el och hybridsfären. "Vi tror att vi kan använda den elektriska motorn för att förbättra prestandan hos våra bilar," säger VD:n Benedetto Vigna.

Ferrarichefen avslöjar lyxmärkets strategi framåt
Ferrari gasar för fullt in i elbilsfären.

Ferrari har gått ut med att deras utbud kommer till 80 procent bestå av helelektriska bilar och hybrider år 2030.

Enligt Auto News Europe har Ferrari beslutat att använda sig av underleverantörer när det kommer till system och komponenter som "inte är kritiska".

Till dessa hör exempelvis operativsystem som Ferrari alltså inte tänker bygga själva. Den bakomliggande orsaken går ut på att det italienska märket fokuserar på att utveckla det man är bäst på och fyller resten med hjälp av underleverantörer.

På så sätt sparar Ferrari pengar och kan fokusera på sina styrkor.

– Jag kommer aldrig bygga ett Ferrari-operativsystem, det skulle vara dumt. Det gäller att fokusera på de områden där vi kan vara bäst, så motiverar Ferrarichefen Benedetto Vigna Ferraris nya strategi.

Huruvida detta är ett vinnande koncept får vi först svar på om några år. Den stegrande hästen är ett anrikt lyxmärke av högsta klass, vilket innebär att Ferrari har en hel del press på sina axlar. 

Ferrari utvecklar för närvarande en eldriven sportbil vars patent avslöjades tidigare i vintras. Bilen kommer att lanseras 2025.

Ferrari har en bra strategi framåt!
Ja
84
30
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.