Hyundai visar skiss på eldrivna Ioniq 6

Nya elbilen från Hyundai ska visas upp senare denna månad.

Hyundai visar skiss på eldrivna Ioniq 6
Hyundai ger oss en föraning om hur nya Ioniq 6 kommer att se ut.

Hyundai Ioniq 5 imponerade när den släpptes här ifjol, särskilt tack vare dess gedigna laddförmåga. Nu närmar sig plattformssyskonet Ioniq 6 med stormsteg, meddelar Hyundai.

Redan senare denna månad lovas vi få se den nya elsedanens exteriör- och interiördesign i sin helhet, och inför det har Hyundai nu delat en konceptskiss.

Hyundai kallar sin nya sedan för en "electrified streamliner". Den bågformade taklinjen känns igen från Mercedes senaste elbilar EQS och EQE.

Som synes rör det sig om en mycket aerodynamisk och strömlinjeformad bil av ungefär samma snitt som Mercedes två syskon-elbilar EQS och EQE. Hyundai Ioniq 6 baseras dock på den tidigare konceptbilen Hyundai Prophecy, som visades 2020.

– Modellen kommer att kommuniceras som den elektrifierade streamlinern med rena, enkla linjer och en aerodynamisk form. Den effektivare designtypologin som framgår av skissen återspeglar Hyundais designers engagemang för att tillfredsställa både kundernas estetiska och funktionella behov, skriver Hyundai i ett pressmeddelande.

Förutom designskissen har Hyundai också delat en så kallad teaserfilm inför avtäckningen av Hyundai Ioniq 6. Uppmaningen från tillverkaren är att hålla utkik efter fler "teasers" under de kommande dagarna på så väl sociala medier som webbplatsen Hyundai skapat för Ioniq 6.

Hellre en elbil från Hyundai än Mercedes!
Ja
58
23
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.