Rapport: Se upp Tesla – då kör Volkswagen om er

Enligt en ny rapport från Bloomberg Intelligence kommer Volkswagen snart utmana Tesla på elbilsmarknaden på riktigt

Rapport: Se upp Tesla – då kör Volkswagen om er
Storkoncernen Volkswagen AG:s elbilsproduktion släpar ännu efter Teslas, men det kommer det bli ändring på spår Bloombergs analytiker.

Koncernchefen Herbert Diess är själv säker på sin sak: Volkswagengruppens produktionsvolym av elbilar kommer snart att gå om Teslas. Det sa han under en konferens anordnad av Financial Times i maj.

Tesla värderas idag högre än någon annan biltillverkare, trots att man säljer betydligt färre bilar totalt sett. Däremot leder man när det kommer till just elbilar.

Att VAG kommer att köra om Tesla är något analytikerna från Bloomberg Intelligence nu håller med om. I en ny rapport kommer man fram till att koncernen kommer att ligga steget före sin amerikanska konkurrent, och det snart.

Enligt Bloombergs rapport beräknas Volkswagen gå om Tesla redan år 2024, ett år tidigare än Herbert Diess uppgav i maj. I rapporten framgår också att det är de här två tillverkarna som kommer att göra upp om den ledande positionen på elbilsmarknaden – de övriga ligger långt efter.

En av nycklarna till Volkswagens omkörning av den amerikanska uppstickaren kommer enligt Herbert Diess vara deras breda utbud. Koncernchefen Diess menar på att Volkswagen har fler varumärken att erbjuda sina kunder, både inom premium och övriga marknadssegment.

Samtidigt som han spådde den egna koncernens framgång medgav VAG:s Herbert Diess att det lär bli ett riktigt tajt race med Tesla. Enligt Bloombergs siffror så väntas Tesla knappa in på Volkswagen under 2025. Kanske är det därmed möjligt att Tesla kommer att åter hinna ikapp den tyska jätten.

Samtidigt bedömer Bloomberg att även den närmsta konkurrenten, den kinesiska jätten BYD, kommer att ligga långt efter Tesla och Volkswagen vad det gäller elbilstillverkning.

Volkswagen kommer gå om Tesla!
Ja
565
167
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.