Sony Honda – Nytt bilmärke har premiär 2025

Elektronikjätten Sony har tillsammans med biltillverkaren Honda skapat ett nytt bilmärke: Sony Honda Mobility Inc. Deras första bil lanseras 2025.

Sony Honda – Nytt bilmärke har premiär 2025

Sony har redan visat att de vill ge sig in i elbilsbraschen. På elektrobikmässan CES i Las Vegas 2020 ställde de ut konceptbilen Sony Vision-S och på årets upplaga av mässan visades suvvarianten Sony Vision-S 02.

 

Den första konceptbilen, Sony Vision-S, visades upp 2020.

Det kan tyckas märkligt att en hemelektronikjätte ger sig in i bilbranschen, men Sony menar att det passar dem perfekt. Dagens bilar innehåller otroligt mycket elektronik, bland annat sensorer, vilket Sony är världsledande på att tillverka.

– Med vår teknik för avbildning, sensorer, molntjänster, 5G och underhållning kombinerat med vår innehållsexpertis tror vi att Sony är positionerade som ett kreativt underhållningsföretag som kan omdefiniera mobilitet, sa Kenichiro Yoshida, VD för Sony Group Corporation, tidigare i år.

Det finns gott om skärmar och sensorer i moderna bilar, två saker som Sony tillverkar mycket av.

Sony saknar erfarenhet av att bygga bilar och därför slår de sig samman med Honda. De två koncernerna äger hälften var det gemensamma elbilsbolaget Sony Honda Mobility Inc. 

– Vi ska utnyttja de två företagens tekniska tillgångar, som Sonys sensorteknik och Hondas kapacitet att utveckla fordon, säger Yasuhide Mizuno, VD för Sony Honda Mobility Inc.

I ett gemensamt pressmeddelande anges försäljningsstart till 2025.

 
Sony Honda kan bli ett stort bilmärke!
Ja
220
23
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.