Här är MG:s nya elsuv – mer avancerad än ZS EV

MG har en ny elsuv som bygger på den helt nya Nebula-plattformen. Döpt efter den legendariska diktfiguren blir MG Mulan tillverkarens tredje elektriska crossover.

Här är MG:s nya elsuv – mer avancerad än ZS EV
MG Mulan förväntas konkurrera med bland annat VW ID.3 och Cupra Born.

Det kinesiskt statligt ägda SAIC Motors bilmärke MG har visat upp en ny helt elektrisk crossoversuv som ska vara mer avancerad och lyxigare än Sverigepopulära MG ZS EV: Mulan.

Nyligen publicerades mer information om bilen på Kinas myndighet för industri och informationstekniks (MIIT) sajt. Det rör sig om märkets tredje elbil efter ZS EV och Marvel R.

Mulan ska den heta, i alla fall i Kina. Elsuven har döpts efter den legendariska diktfiguren som Disney gjort en film om.

MG Mulan blir den första som SAIC Motor tillverkar som bygger på deras nya elbilsplattform Nebula. Det antyder att den lär få bättre egenskaper än märkets tidigare elbilar som båda bygger på plattformar avsedda för förbränningsmotorbilar.

Minst två olika tvåhjulsdrivna alternativ kommer enligt uppgifterna SAIC skickat in till MIIT. Den ena med en 125 kW (170 hästkrafter) motor och den andra med en lite starkare 150 kW (204 hästkrafter) motor. Batterierna är av typen litiumjärnfosfat (LFP) och kommer i två olika kapaciteter, 51 kWh och 64 kWh.

Enligt uppgifter SAIC har skickat in till den kinesiska myndigheten så ska maxhastigheten ligga på 160 km/h. 0–100 km/h avklaras på så lite som 3,8 sekunder. Däremot kan den siffran vara kopplad till ett tredje, sportigare alternativ som ännu inte presenterats. 

Vad räckvidden blir framgår inte i dagsläget, och det är inte klart om bilen får samma batterier när den lanseras här i Europa. MG Mulan väntas nämligen komma hit redan senare i år, fast då förmodligen med namnet MG 4.

Om priset blir lika bra som i Kina, där SAIC uppgett att man siktar på en summa motsvarande ungefär 300 000 kronor för MG Mulan, återstår att se.

Vikt och dimensioner: MG Mulan/MG 4

Längd: 4,287 mm  
Bredd: 1,836 mm  
Höjd: 1,516 mm  
Hjulbas: 2,705 mm  
Överhäng, fram 831 mm  
Överhäng, bak 741 mm  
Dragvikt: 1,500 kg  
Vikt: 1,641 - 1,665 kg

Källa: MIIT

Jag längtar efter sagofiguren!
Ja
346
109
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.