Musk klargör – så här ligger det till med nedskärningarna

Nu har Teslas vd Elon Musk bestämt sig för hur nedskärningarna ska gå till hos Tesla.

Musk klargör – så här ligger det till med nedskärningarna

Teslas chef Elon Musk gick i dagarna ut med att 10 procent av personalstyrkan kommer att behöva gå, inklusive de som är timanställda. Nu putsar han till siffrorna, som till slut inte är lika allvarliga som de som meddelades först.

Enligt Bloomberg, som intervjuade Teslachefen under ett evenemang i Qatar som hölls i tisdags, kommer nu mellan 3 och 3,5 procent av Teslas anställda sägas upp.

Varslet kom i samband med att Elon Musk berättade att han oroar sig över ekonomin. Resultatet blev att han började skära ner på personalstyrkan.

Det kom även uppgifter om att många medarbetare ville fortsätta att arbeta på distans efter pandemin.  Musk var inte positiv till detta och kom därmed ut med en uppmaning till dessa arbetare att antingen återvända till kontoret eller lämna företaget.

Från Teslas håll menar man att företaget helt enkelt har blivit överbemannat under sin tillväxtfas. Nu måste den amerikanska biljätten minska sina kostnader. 

I slutet av förra året hade Tesla ungefär 100 000 anställda över hela världen. Minskningen innebär att mellan 3 000 och 3 500 personer kommer att behöva lämna företaget. 

Några av de som blivit uppsagda har redan valt att stämma Tesla. Mer konkret rör det sig om två före detta Teslaanställda i den amerikanska delstaten Nevada. De menar på att Tesla brutit mot lagen när företaget varslade dem om uppsägning i tillräckligt god tid.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.