Klart: Svenska priset för Volkswagen ID. Buzz

Nu har Volkswagen äntligen kommit ut med prislappen på folkfraktaren ID. Buzz och transportbilen ID. Buzz Cargo.

Klart: Svenska priset för Volkswagen ID. Buzz
Likt alla andra modeller i ID-familjen kommer även en fyrhjulsdriven GTX-version av Folkabuzzen.

Utvecklingen av Volkswagens nya elektriska folkabuss har vi kunnat följa i mer än 5 år nu. Under den tiden har information såsom batteristorlek, räckvidd, dragvikt och annan tekniska data kommit i omgångar. Tidigare i år fick vi även provköra ID. Buzz i Köpenhamn.  

Något som däremot har saknats bland alla uppgifter är prislappen när den kommer till Sverige. Men nu har Volkswagen äntligen publicerat priset på sin svenska hemsida. 

Det svenska grundpriset för Volkswagen ID. Buzz blir 625.000 kr inklusive moms. För den summan får man en batterikapacitet på 77 kWh, bakhjulsdrift och en motoreffekt på 150 kW (204 hästkrafter) som ger en räckvidd på 422 km (WLTP).

Snabbladdningen på upp till 170 kW gör att laddningen ska gå från 5 procent till 80 procent på 30 minuter enligt Volkswagen.

Volkswagen ID. Buzz Cargo (närmast i bild) får något mindre räckvidd än grundmodellen – i alla fall på pappret.

Med dragkrok som tillval kan man dra släp på upp till 1.000 kg tack vare vridmomentet på 310 Newtonmeter.

Priset på Volkswagen ID. Buzz Cargo kommer att börja på 489.000 kr exklusive moms. Trots samma batterikapacitet och motorstyrka får den lite mindre räckvidd: 415 km enligt WLTP-körcykeln. Dragvikten blir densamma som folkfraktarsyskonet. 

Än så länge kan man enbart fylla i en intresseanmälan för Volkswagens nya ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Försäljningen startar i höst och de första leveranserna beräknas ske kring årsskiftet 2022/2023.

Nu ska jag lägga en intresseanmälan!
Ja
73
221
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.