Officiell: Hyundai Ioniq 6 – så kommer nya elsedanen att se ut

Koreanska Hyundai har till slut dragit av täcket på deras nya "elektrifierade streamliner" Ioniq 6. Till skillnad från det kantiga syskonet Ioniq 5 vi redan är bekanta med rör det sig om en halt formgiven sedan.

Officiell: Hyundai Ioniq 6 – så kommer nya elsedanen att se ut
Hyundai håller än så länge hårt om de tekniska detaljerna för Ioniq 6 – men mycket talar för att vi kan vänta oss imponerande siffror.

Taskig tajming för Volkswagen: bara dagar efter att den tyska tillverkaren visade upp sitt hala koncept Volkswagen ID Aero visar Hyundai nu upp en direkt utmanare. Med en "strömlinjeformad och tidlös design" spöar Hyundai Ioniq 6 "folkan" i dess paradgren: aerodynamik.

Den nya elsedanen, som baseras på konceptet Prophecy, har ett för den koreanska tillverkaren rekordlågt Cd-värde på endast 0,21 – jämfört med Volkswagen ID Aero som stoltserar med 0,23.

Formgivningen på Hyundai Ioniq 6 skiljer sig markant från koncernens tidigare elbilar; nu tycks lång räckvidd ligga i fokus.

Koreanen lär därmed även klå tysken räckviddsmässigt tack vare en snålare förbrukningssiffra. Helt säkert vet vi dock ännu inte, eftersom Hyundai fortsätter att hålla hårt om de tekniska detaljerna tills den officiella premiären i juli.

Men ändå kan vi göra flera antaganden – grunden är trots allt den samma som de redan bekanta elbilarna Hyundai Ioniq 5 och Kia EV6 (samt Genesis GV60): Hyundai/Kia-koncernens elbilsplattform E-GMP.

De aerodynamiska kamerabackspeglarna blir tillval när Hyundai Ioniq 6 når produktion.

Det betyder att vi kan vänta oss 800-voltsteknik och riktigt snabb laddning samt valbar fyrhjulsdrift och en effektsiffra på 170585 hästkrafter även för Hyundai Ioniq 6. Vad det gäller WLTP-räckvidden ligger den kantiga, retrostylade Hyundai Ioniq 5:s på som bäst knappt 51 mil med ett 77,4 kWh stort batteripaket – en siffra som Ioniq 6 lär överträffa ordentligt.

Men, hur det verkligen ligger till får vi veta när Hyundai Ioniq 6 har officiell premiär om några veckor. Under tiden blir frågan: Gillar du designen?

Inredningen på Hyundai Ioniq 6 beskrivs som "kokongliknande" och "bekväm" av tillverkaren. Inredningsbelysningen har 64 olika färginställningar.

Hyundai Ioniq 6 har aktiva luftintag i fram, som kan stängas vid behov.

Andra aerodynamiska detaljer inkluderar bakvingen (med inbyggt bromsljus) och det enligt uppgift helt täckta underredet.

Hyundai Ioniq 6 är verkligen ”strömlinjeformad och tidlös”!
Ja
381
93
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.