Nytt rekord? Hackad Tesla Model S Plaid kom upp i 348 km/h

Är 350 km/h möjligt i en elbil? Nja, kanske inte. Men 348 km/h är klart möjligt och då låter det lite som ett flygplan på väg att lyfta.

Nytt rekord? Hackad Tesla Model S Plaid kom upp i 348 km/h
De enda modifikationer som gjorts på den ”hackade” Teslan ska ha varit att montera bättre däck och bromsar.

En "hackad" Tesla Model S Plaid kan ha slagit ett nytt fartrekord med en uppmätt hastighet på 348 km/h (216 mph), rapporterar sajten Electrek som deltog på körningen. "Vad vi vet har ingen annan Tesla uppnått en snabbare maxhastighet", skriver sajtens chefredaktör Fred Lambert.  

Den över 1 000 hästar starka Tesla Model S Plaid lovades kunna göra 322 km/h (200 mph) vid lanseringen, men fick istället nöja sig med en toppfart på 262 km/h (163 mph) när den väl började levereras i Nordamerika. Däremot kom Tesla senare ut med en mjukvaruuppdatering som inkluderat ett "Track Mode" som tillät värstingen att komma upp i 282 km/h (175 mph).

Det är företaget Ingenext som har lyckats komma runt mjukvaran som begränsar toppfarten i Tesla Model S Plaid. Det enda som har ändrats på elbilen förutom mjukvaran är bättre bromsar och däck – för säkerhetens skull. 

I videon nedan kan du se Guillaume André, chef för Ingenext, testa gränserna med företagets modifierade Tesla Model S Plaid på en flygraka strax utanför Québec:

Han skulle ha kunnat gasa lite till!
Ja
206
33
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.