Northvolt tar in 11,5 miljarder för nya fabriksplaner

Northvolt tar in miljarder från både svenska och utländska investerare. En ny expansion väntar med nya fabriker både i Sverige och runt om i Europa.

Annons
Annons

Northvolt tar in 11,5 miljarder kronor (1,1 miljarder dollar) i lån för att öka expansionen av deras battericellsproduktion i Europa. Detta som resultat av det kraftigt ökande behovet av batterier.  

Bland investerarna som gör lånet möjligt hittar man bland annat AMF, Ava Investors, BaillieGifford, Folksam Group, Swedbank Robur och Volkswagen Group.  

Northvoltchefen, Peter Carlsson säger i ett uttalande att han är väldigt tacksam och lovar att leverera på löftet att bygga ”världens grönaste batteri”. 

Företaget håller nu på att utveckla tillverkningskapaciteten för att kunna leverera de massiva ordrar lagda av BMW, Volvo Cars, Scania, Volkswagen Group och Fluence. Totalt ska dessa uppdrag vara värda upp till 55 miljarder dollar, eller ungefär 578 miljarder kronor.  

Northvolt har som mål att 2030 ska 50 procent av råmaterialen som behövs i deras batteriproduktion komma från deras återvinningsprogram. 

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen