Techjättens självkörande elbil står still

Den amerikanska techjätten Apple pumpar år efter år ut nya iPhones, iPads och andra tekniska prylar. Det tar inte lång tid innan en ny produkt lämnar företagets portar. Men för en av deras produkter tar det längre tid än normalt att komma ut på marknaden.

Annons
Annons

Apple kom för några år sedan ut med att de ska lansera en egen självkörande bil. Projektet som kallas Project Titan har varit i gång i full fart för att därefter pausas flera gånger om, och än har inte någon bil nått marknaden.

Anledningen till det är att företaget har stora utmaningar kvar att lösa. The Information rapporterar om att självkörande Apple bilar i Silicon Valley ska ha haft en del problem. Allt ifrån att hålla sig i rätt fil i korsningar till att köra in i trottoarkanter. Vid ett tillfälle har bilen till och med varit nära att köra på en joggare som hade förtur. 

Då Apple valt att inte installera ratt och pedaler, till skillnad från Google och Amazon som också har planer på självkörande bilar, så har företaget fortfarande långt kvar innan elbilen säkert kan användas av kunder.

Applechefen Tim Cook sade förra året att en självkörande elbil är det perfekta projektet för techjätten.

– En självkörande bil är en typ av robot och det innebär att det finns en hel del saker man kan göra olikt till skillnad från andra, så vi får se vad Apple gör. 

Men medarbetare som har jobbat på Project Titan vittnar om problem med skiftande målsättningar, utbyten av chefsroller och personal, samt ett bristande förtroende från företagets ledning. 

Trots problemen siktar Apple på att lansera sin självkörande elbil så tidigt som 2025. 

Annons
Annons
Rulla till toppen