Tesla planerar femte elbilsfabrik – vart kan avslöjas snart

Elbilsgiganten Tesla planerar att bygga en femte fabrik. Vart den kommer att byggas kan snart avslöjas.

Tesla planerar femte elbilsfabrik – vart kan avslöjas snart
Teslas första fabrik i Fremont, Kalifornien.

Fyra fabriker ska bli fem, det meddelade Tesla under gårdagens aktieägarmöte. Teslas mål är att avsevärt öka produktionen. Redan i år har man tagit rejäla kliv mot ett mycket ambitiöst mål, som går ut på att årligen producera 20 miljoner elbilar – ett mål som man vill uppnå till 2030.

Produktionsriktningen innebär också att ett flertal nya fabriker behöver byggas, uppskattningsvis kommer Tesla behöva upp till tolv fabriker om produktionsmålet ska bli en nåbar sådan.

Redan i år har två nya fabriker inlett produktionen. En som är lokaliserad i Brandenburg som ligger strax utanför Berlin och en i Austin som ligger i delstaten Texas. Dessa två har tillkommit till den redan etablerade fabriken belägen i Shanghai i Kina, där Tesla nyligen genomfört uppgraderingar, samt fabriken i Fremont lokaliserad i Kalifornien.

Nu planerar Tesla att bygga en femte fabrik. Dessvärre vet vi inte mer än så i nuläget, då platsen inte har blivit avslöjad än. Men det finns förhoppningar om att ett avslöjande kan komma inom kort. 

Se inspelningen från Teslas aktieägarmöte:

Tesla borde bygga den nya fabriken i Sverige!
Ja
137
28
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.