Klart: Svenska priset för MG 4 – billigare än VW ID.3

Nu har kinesiska MG öppnat förhandsbokningen för deras Volkswagen ID.3-utmanare MG 4 i Sverige.

Klart: Svenska priset för MG 4 – billigare än VW ID.3
Halvkombin MG 4 blir klart billigare än rivalen Volkswagen ID.3.

Statligt ägda SAIC Motor visade nyligen upp elbilen MG Mulan. Kort därefter blev det även klart att den lanseras här under det lite mer intetsägande namnet MG 4 Electric. Till skillnad från märkets tidgare elbilar MG ZS EVMG 5 och Marvel R är den mer avancerad och baserad på tillverkarens nya elbilsplattform Nebula.

Nu har MG öppnat förhandsbokningen för MG 4 i Sverige. På den svenska sajten kan man lägga en en icke-bindande förbeställning för att få första tjing.

MG 4 kommer bara tas in i utförande Luxury Long Range som har en 64 kWh stort batteripaket och en WLTP-räckvidd på 435 km.

Grundpriset ska enligt preliminära uppgifter landa på 415 000 kronor, vilket är 54 900 kronor billigare än vad ett lagerex av rivalen Volkswagen ID.3 Pro Performance med 42,5 mils WLTP-räckvidd går för i skrivande stund. Att fabriksbeställa en ID.3 kostar enligt VW:s svenska sajt ytterligare 30 000 kronor.

Specifikationer

MG 4 har redan lanserats i Storbritannien.

MG har inte delat några specifikationer för den svenska marknaden ännu, men tittar vi på den brittiska markanden där MG 4 redan säljs får vi reda på en hel del.

Exempelvis är snabbladdningen på max 135 kW DC och det ska ta 35 minuter att ladda 64 kWh-paketet till 80 procent.

Prestandamässigt är det 203 hästkrafter (150 kW) som gäller från en bakhjulsdrivande elmotor. Noll till 100 km/h avklaras på 7,9 sekunder.

Enligt den brittiska specen får Luxury-modellen också ett finare infotainmentsystem, 360-kamera, läderklädsel, trådlös mobilladdning, rattvärme, döda vinkeln-varning (BSD), filhållningsassistent (LCA) samt varningssystem vid backning (RCTA).

Förmodligen lär ovan uppgifter även stämma för de MG 4 Luxury Long Range-bilar som tas in i Sverige, men det återstår alltså att se.

Bra pris – i alla fall preliminärt.
Ja
323
76
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.