Uppgifter: Då kommer Skodas eldrivna Octavia

Skoda har en eldriven uppföljare på gång till sin familjebil Octavia, enligt nya uppgifter.

Annons
Annons

Dagens Skoda Octavia kommer att ersättas med en ny, helt elektrisk generation 2026, rapporterar den tyska sajten Edison. Denna ska lanseras både som sedan som kombibil, enligt deras uppgifter.

Skoda visade i förra veckan upp det sjusitsiga elsuv-konceptet Vision 7S och i samband med det gick tillverkaren även ut med att man planerar tre nya elbilar fram till 2026. Den ena ska vara en mindre suv som placeras under Skoda Enyaq i modellprogrammet. Den andra en eldriven småbil besläktad med Volkswagens ID. Life.

Den tredje blir då en eldriven familjebil baserad på Volkswagens nya Scalable Systems Platform (SSP), uppger Edison. Det är inte helt förvånande – sedan tidigare är det klart att VW ska lansera en ersättare till dagens Passat på den plattformen 2026, och Octavia är trots allt ett syskon till Volkswagens familjebil.

Uppgifter: Då kommer Skodas eldrivna Octavia
Även interiören lär bli lik den i Skodas konceptbil (på bild).

Skoda Octavia iV får en lång hjulbas vilket ska låta tillverkaren ge den både en rymlig kupé och ett rejält lastutrymme, enligt Edison.

Räckvidden ska ligga på runt 60 mil, precis som konceptet Vision 7S. Då är batteriet på halvstora 80 kWh, och Skoda hoppas på att få ner förbrukningssiffran till runt 15 kWh/100 km. Effektsiffran för den enklaste, bakhjulsdrivna modellen lär bli 204 hk (150 kW) och snabbladdningen ska ha en maxeffekt på 200 kW.

Stämmer uppgifterna ska vi även kunna vänta oss en lite hetare RS-modell med runt 300 hk och, förmodligen, fyrhjulsdrift.

Annons
Annons
Rulla till toppen