Bekräftat: Polestar 3 får adaptiv luftfjädring och över 500 hk

Polestar har under morgonen släppt mer information om kommande storsuven 3. Mycket effekt, hög tekniknivå och roligt väguppträdande tillsammans med fin komfort är att vänta.

Bekräftat: Polestar 3 får adaptiv luftfjädring och över 500 hk
Polestar 3 blir en eldriven konkurrent till Porsche Cayenne, som även den kommer i eldrivet utförande om ett par år.

Polestar 3 bygger på en helt ny plattform utvecklad tillsammans med ägaren Volvo Cars som snart också ska visa upp syskonet EX90. Tidigare läckte en hel del uppgifter ut om bilen, bland annat prestanda, yttermått och batteristorlek.

Nu bekräftar Polestar några av dem inför den officiella avtäckningen 12 oktober. Systemeffekten i Polestar 3 landar med Performancepaketet på 517 hästkrafter och 910 Nm. Vad de mer alldagliga alternativen får för effektuttag är ännu inte helt klart, läckan nämnde dock 489 hästkrafter och 840 Nm i vridmoment.

Roliga köregenskaper utlovas med en avancerad fyrhjulsdrift vid lanseringen som skickar merparten av systemeffekten till bakaxeln. Dessutom får Polestar 3 aktiv momentstyrning (torque vectoring) som styrs med ett dubbelkopplingssystem på den bakre av de två elmoterna.

Polestar 3 blir något längre än nuvarande Volvo XC90. Taklinje medger inte någon tredje stolsrad som i Volvo EX90.

Standardmonterad tvåkammars luftfjädring och aktiva dämpare gör det möjligt att skifta mellan mjukt och bekvämt resande till ett något mer fast och sportigt sådant. Dämparna anpassar sig efter vägen med en uppdateringsfrekvens om 500 Hz, eller varannan millisekund.

På tekniksidan kommer det förstås finnas mängder med säkerhetssystem som lånas från Volvo och andra ledande företag, bland annat Luminar som gör Lidarsystem som testats av bland annat Tesla. Utöver det skryter Polestar med central datorkraft från Nvidia.

Polestar presenteras den 12 oktober klockan sju svensk tid. En livesänding från eventet hittar ni här.

Polestar 3 är en drömbil
Ja
399
86
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.