Polestar öppnar i Umeå och Karlstad

Elbilsmärket expanderar med två nya visningslokaler i Sverige. Den ena blir också tillverkarens fjärde leveransplats i landet.

Polestar öppnar i Umeå och Karlstad
Norrland och Värmland står näst på tur i Polestars svenska expansion.

Samtidigt som Polestar har satsat hårt på att expandera sin närvaro till nya marknader har märkets svenska närvaro länge varit begränsad. Man har bara haft fyra visningslokaler: Göteborg, Malmö, Stockholm och vid Landvetter flygplats.

Nu tar dock Polestar nästa steg på ägaren Volvo Cars hemmafront och öppnar ytterligare två lokaler i Umeå och Karlstad. Dessa slår upp sina portar 20 respektive 27 oktober.

– Nyfikenheten på Polestar är stor i hela landet och intresset för elbilar växer eftersom de nu utgör en tredjedel av nyregistrerade personbilar i år. Därför känns det roligt att kunna erbjuda kunder i stora upptagningsområden i Norrland och Värmland möjligheten att uppleva Polestar på nära håll. Det är också viktigt för oss att öka vår närvaro i hela landet inför det att vi utökar vårt modellprogram, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige.

– Vi strävar efter att kunna erbjuda svenska kunder och intresserade möjligheten att utforska Polestar på de sätt som passar dem själva bäst. Våra modeller säljs digitalt, samtidigt vill vi öka tillgängligheten för att se och uppleva bilarna fysiskt på olika platser runt om i landet, fortsätter Martin Ölund.

Första leveransplatsen i Norrland

I Polestars visningslokaler går det att "uppleva märket" och boka provkörningar.

Umeå-lokalen ska även användas för billeveranser, något som tidigare bara varit möjligt i Göteborg, Vallentuna/Upplands Väsby och Helsingborg. Polestar-köpare från andra delar av landet har behövt resa till någon av dessa platser personligen för att hämta sina bilar.

Det lär med andra ord vara en välkommen nyhet för Polestar-intressenter i Norrland som nu får en lite enklare köpupplevelse.

Sedan tidigare har Polestar också ett rikstäckande servicenätverk med 140 serviceställen, mycket tack vare av att man delar det med ägaren Volvo Cars.

Det var på tiden!
Ja
57
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.