Nu får Kia EV6 batteriförvärmning

Kias elbil har haft svårt prestera vid laddstolpen i kylan. Nu uppdateras bilen med appstyrd batteriförvärmning och förklimatisering.

Annons
Annons

Kia EV6 vann årets bil 2022 men har sedan lanseringen för ett år sedan saknat en mycket viktig elbilsfunktion för den nordiska vinterkylan: Batteriförvärmning.

Det har gett bilen mycket långsammare snabbladdning i kylan. I februari visade ett vinterladdtest gjort av den norska elbilsföreningen att EV6 som mest kunde laddas med en effekt på 125–130 kW DC i stället för fabriksangivna 240 kW.

Kia lovade då att en uppdatering var på gång – och nu är den här.

– Vi är glada över att fabriken lyssnat på våra önskemål och att vi kan presentera den här kostnadsfria uppdateringen för alla befintliga EV6-kunder. Nu kan kunderna ladda snabbare i kallare förhållanden jämfört med tidigare, säger Joakim Jöhncke, produktchef Kia Sweden.

Förutom förvärmning av högvoltsbatteriet ska uppdateringen även lägga till funktionen förklimatisering vilket gör det möjligt sätta igång uppvärmning eller nedkylning av kupén via appen Kia Connect. Även batteriförvämningen går att starta med appen.

Uppdateringen är kostnadsfri och gäller alla redan levererade bilar av årsmodell 2022. Det lilla smolket i bägaren för landets EV6-förare är att de kommer att behöva göra ett verkstadsbesök för att installera uppdateringen.

Annons
Annons
Rulla till toppen