Två elbilar till från BYD nästa år

BYD:s utbud i Europa kan växa från tre till fem bilar nästa år.

Annons
Annons

Under den pågående bilmässan i Paris visar BYD, ”Build Your Dreams”, upp en mellanstor sedan kallad BYD Seal. Den är mindre än den Sverige-aktuella sedanen BYD Han.

BYD överväger att ta in Seal till Europa nästa år för att utöka sortimentet. Modellen säljs redan i hemlandet Kina. Seal kan bli en direkt konkurrent till Tesla Model 3. 

– Vi har den här för att kolla intresset. Seal är väldigt framgångsrik i Kina så vi ”teasar” lite här och ser hur de europeiska kunderna reagerar på den. Om de gillar Seal är tanken att ta hit den, sa BYD:s europeiska presschef Mike Belinfante till Elbilen.

Två elbilar till från BYD nästa år
BYD Seal är en direkt konkurrent till Tesla Model 3.
Två elbilar till från BYD nästa år

BYD Seal är 4,8 meter lång och säljs med tre motorstyrkor, 204, 313 samt 530 hästkrafter. Den starkaste är fyrhjulsdriven, övriga driver på bakhjulen.

Batterierna finns i storlekar mellan 61,4 och 82,5 kWh som ger en räckvidd mellan 55 och 70 mil enligt den generösa kinesiska körcykeln. En WLTP-mätning lär ge en kortare sträcka. Ladddning kan ske med upp till 150 kW. 

Två elbilar till från BYD nästa år
BYD Dolphin / Atto 2
Två elbilar till från BYD nästa år

BYD har också en liten modell kallad Dolphin som kan bli aktuell för Europa-lansering då B-segmentet är populärt. Den kallas Atto 2 på vissa marknader. Batterierna är på 31 eller 45 kWh, vilket ger en räckvidd på 40 mil som mest enligt den kinesiska CLTC-körcykeln, som ger lägre sirffror än WLTP.

Annons
Annons
Rulla till toppen