Ken Blocks nya elbil kostar 135 miljoner

Bilakrobaten Ken Block har spelat in en ny Gymkhana-film. Han kör en elektrisk Audi som kostat minst 135 miljoner att bygga.

Annons
Annons

Den 25 oktober är det premiär för en ny Gymkhana-film med Ken Block. Han har setts spela scener i Las Vegas till den nya filmen.

Kan Block är numer sponsrad av Audi och de har byggt en ny bil åt honom. Den kallas Audi S1 e-tron quattro Hoonitron och är inspirerad av Audi Sport Quattro S1 E2 som vann Pikes Peak 1987 med Walter Röhrl 1987. 

Audi satsar på elbilar och därför är Blocks ”Hoonitron” eldriven. Bilen beräknas ha kostat minst 12 miljoner amerikanska dollar att bygga, motsvarande 135 miljoner kronor.

 
Ken Blocks nya elbil kostar 135 miljoner

Likheterna med originalet är just bara likheter. Allt i Hoonitron är nytt, bara strålkastarna kostar mer än en ny Audi för gatbruk. Karossen är byggd i kevlar på ett rörramschassi.

Bilen har två 800-volts elmotorer från Audis Formel E-bil. Tillsammans ger motorerna en systemeffekt på 1 400 hästkrafter och 6 000 Newtonmeter i vridmoment. 

– Att snurra in i en donut i 150 km/h direkt från stillastående – bara med min högra fot – är en helt ny upplevelse för mig, berättar Ken Block.

 
Ken Blocks nya elbil kostar 135 miljoner
Bara strålkastarna har kostat lika mycket att ta fram som en ny gat-Audi kostar.
Ken Blocks nya elbil kostar 135 miljoner

Bilen rullar på speciella Toyo Proxes R888-däck på Rotiform-turbinfälgar. Under Gymkhana-inspelningen gick det åt omkring ett hundra däckuppsättningar.

I videon nedan berättar Ken Block med om den vansinniga bilen.

Annons
Annons
Rulla till toppen