Hyundai avslöjar mer om nya Kona – blir rymligare

Nya Kona får ett sportigare utseende och sätter passageraren i fokus. En rymligare interiör och nya ekrade 19-tumshjul blir nytt för modellen.

Annons
Annons

Största nyheten med den nya modellen av Hyundai Kona är storleken. Mycket tid har lagts på att förbättra interiören, den är rymligare och sätter passageraren i fokus. Benutrymmet har ökat med 77 mm och takhöjden med 11 mm. Även sätena har de tänkt på, 85 mm tjocka blev de vilket ger ännu mer utrymme för huvudet.

Nya Kona fokuserar på ny teknik för bekvämlighet. Bland annat kan man välja öppningshöjd och hastighet på bakluckan via Infotainmentsystemets skärm och stängningsknappen. Samt nya förarassistantsystem har den blivit utrustad med.

Hyundai avslöjar mer om nya Kona – blir rymligare
Att uppdatera bilens system ska bli enklare med trådlösa uppdateringar över nätet.

Det finns en del unika detaljer med denna modell. Bland annat med sina nya ”Pixelated Horizon”-lampor. En skillnad mot den förra modellen är att de byter ut kylargrillen på stötfångaren till en hasplåt. Nya skärmbräddare ger lite mer kontrast och ett par ekrade 19-tumshjul blir unikt för den nya modellen. 

Hyundai avslöjar mer om nya Kona – blir rymligare
Med fällda baksäten ger bagageutrymmet plats på upp till 723 liter.

I december kunde vi bara spekulera om drivlinorna på den nya modellen. Då antog vi att den skulle likna Kia Niro med batterier upp till 65 kWh och elmotor upp till 204 hk.

Nu vet vi att förbränningsversionen (ICE) i Korea kommer få upp till 198 hk och 265 Nm vridmoment. Elhybriden (HEV) får troligen 141 hk och samma vridmoment som förbränningsversionen. Några uppgifter om batteriet har ännu inte avslöjats.

Nya Kona finns än så länge bara tillgänglig i Korea. De globala modellerna lanseras i mars.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen