Zeekrs nya Volvo-syskon avslöjad på Svenska vägar

"Spionfoton" har läckt på nya Zeekr. Tvillingmodellen till Volvo EX30 har fotograferats i Sverige i färgglatt kamouflage.

Annons
Annons

Geely-märket Zeekr testar just nu sin Volvo EX30-besläktade crossover 003 i svensk vinterkyla. Det framgår av officiella ”spionfoton” på en kamouflerad testbil som delats av företaget. 

Den nya modellen ska få namnet Zeekr 003 och blir den tredje modellen från företaget. De tidigare modellerna var Zeekr 001, en prestandasedan och Zeekr 009, en lyxig MPV. Den nya 003:an blir en mindre crossover, precis som syskonen Volvo EX30 och Polestar 4.

 
Zeekrs nya Volvo-syskon avslöjad på Svenska vägar
Zeekr 003 verkar få en av de kortaste vindrutetorkarna.

Precis som föregångarna är denna modell byggd på Geelys SEA plattform. Modellen ska även ha ritats hos Geelys designcenter i Göteborg under ledning av designchef Stefan Sielaff.

Designen känns modern och kan beskrivas ha lite Sci-fi stuk. Medan en del av tekniken bakom bilen delas med Volvo EX30 delar designen en del med Lynk & Co, bland annat framdelen med sina smala LED ljus. Utmärkande för denna är sin unika ljuslist längs med bakrutan.

 
Zeekrs nya Volvo-syskon avslöjad på Svenska vägar
Med infällbara dörrhandtag får den nya modellen en elegant form.

Drivlinan har det hittills inte kommit mycket information kring. Det vi vet är att bilen får bakhjulsdrift med alternativ även till fyrhjulsdrift och drivlinor från 268 till 428 hästkrafter. Storleken på bilen kommer likna Volvo EX30 på ungefär 4,3 meter.

Bilen visas på Shanghais bilmässa i april och ska lanseras på den Europiska marknaden. 

Annons
Annons
Rulla till toppen