Luvly 0 – Ny svensk elbil ritad av Koenigsegg-designer

En svensk elbil som kostar omkring 100 000 kr. Den drömmen ser ut att bli verklighet.

Annons
Annons

Lilla Luvly 0 är liten som en mopedbil. Den väger 400 kg utan batteri, är 2,7 meter kort och rymmer två personer. Lastutrymmet är 269 liter. Formellt registreras bilen som fyrhjulig motorcykel. 

Räckvidden är 10 mil och toppfarten 90 km/h. Batterierna kan, i likhet med Nio eller andra mikrobilar som ACM och Fomm, enkelt bytas ut i stället för att laddas. Förbrukningen anges till 0,6 kWh per mil.

– Vi är övertygade om att det här segmentet är – ursäkta mitt språk – ett jävligt bra segment, säger Luvlys vd Håkan Lutz till Dagens industri.

Lutz menar att den här mikrobilen ska ses som ett bekvämt alternativ till tvåhjuliga fordon.

– Mikromobilitet i all ära, men det har klara begränsningar. När det regnar, snöar eller haglar är det inte jätteroligt att stå på en scooter, säger Luvlys vd Håkan Lutz till Dagens industri.

Luvly 0 – Ny svensk elbil ritad av Koenigsegg-designer

Trots sin litenhet bygger Luvly på avancerad teknik. Bilen är byggd i sandwichkomposit, en metod som används i Formel 1-bilar. Luvly har tagit patent på tekniken och planerar att sälja licenser. Detta är vad företaget i huvudsak kommer att tjäna pengar på. 

Luvly 0 har ritats av Koenigseggs tidigare chefsdesigner Joachim Nordwall som även designat Koenigsegg Jesko och den berömda Sporken, en kombinerad sked, kniv och gaffel.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen