Tesla slår upp Supercharger-station i Åre – lagom till sportlovet

Inför sportlovets fjällturistande har Tesla öppnat upp sin 69:e svenska Supercharger-station i skidorten Åre. Stationen ska vara öppen även för elbilar från andra tillverkare.

Annons
Annons

Sex Superchargers på 120 kW vardera har slagits upp av Tesla i Åre by. Med det har tillverkaren nu stationer längs hela resvägen till Jämtland; Sedan tidigare har man laddare i Storlien, Ånge, Åsarna, Krokom, Sveg, Dorotea och Sundsvall.

Den nya stationen i Åre är företagets 69:e i Sverige och man har nu totalt 890 laddare i landet. Utav dessa är 80 procent öppna för alla elbilar, eller 52 stationer med totalt 692 laddare.

Enligt Tesla själva har har man sedan tidigare ”det största publika snabbladdningsnätverket i Sverige (>150 kW)”, något som alltså exkluderar de nya 120 kW-laddarna i Åre.

Priserna för laddning är rörliga beroende på belastning men ska enligt tesla ligga på i genomsnitt 5,50 kr per kilowattimme för Tesla-ägare och andra elbilsägare med abonnemang. Vad priset ligger på just nu går att se antingen i Teslas app eller i skärmen i deras bilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen