Fisker Pear – billig elbil från USA

Fisker följer upp Ocean med en ännu billigare modell – Fisker Pear. Här är de första bilderna på elbilen.

Annons
Annons

Vi har tidigare berättat om det amerikanska bilmärket Fiskers planer på att göra ett mindre och billigare alternativ till Ocean. Namnet Pear syftar inte på päron utan står för Personal Electric Automotive Revolution.

Fisker Pear är en mellanstor crossover som mäter 4,5 meter på längden, att jämföra med 4,8 meter för Ocean.

Instegsmodellen ska kosta under 30 000 dollar (drygt 300 000 kronor) och ska lanseras och börja levereras nästa år. Försäljningsmålet är ambitiöst – hela en miljon bilar årligen. Återstår att se om det är realistiskt. 

Fisker Pear – billig elbil från USA
Bakljusen gör bilen lätt att känna igen bakifrån.
Fisker Pear – billig elbil från USA

Av de första bilderna på Fisker Pear framgår att bilen får en tydlig ljussignatur bakifrån med röd ljusslinga där bromsljuset sitter i överkant av slingan och gör att slingan bara är hel när bilen bromsar.

Framtill påminner Pear mycket om det större syskonet Ocean.

Räckvidden väntas bli i trakten av 48 mil med det största batteriet. Vi kan alltså dra slutsatsen att de billigaste versionerna är tänka för den stora skaran som sällan kör långa sträckor.

Fisker Pear ska tillverkas i USA i samarbete med den taiwanesiska kontrakts-tillverkaren Foxconn, kanske mest bekanta som tillverkare av Apple iPhone. Men, Foxconn har även lanserat ett eget elbilsmärke.

Fisker Pear – billig elbil från USA
Fisker Pear i maskerat utförande.
Fisker Pear – billig elbil från USA
Annons
Annons
Rulla till toppen