Volvo visar upp mer av EX30

Volvo EX30 en avancerad ljudlimpa (soundbar) och extra rymlig mittkonsol. Det är några av de detaljer som Volvo nu avslöjar.

Annons
Annons

Volvo EX30 får en avlång högtalare längs med hela instrumentpanelen. Det rör sig alltså om en ljudlimpa (soundbar) med flera högtalarelement – en stereolösning som blivit ett vanligt komplement till tv-apparater.

Enligt Volvo är ”billjudlimpan” den första i sitt slag. Den har konstruerats tillsammans med hifi-tillverkaren Harman Kardon. Volvo menar att en fördel med en stor ljudlimpa i stället för flera små högtalare är att men kan reducera materialåtgång och kablage. Den bidrar också till en med avskalad skandinavisk form.

Instrumentpanelen saknar handskfack, men har en en 12-tums pekskärm och en ljudlimpa (soundbar).

Volvo har även valt att flytta handskfacket till mittkonsolen, om vi får tro pressmeddelandet. Vi skulle också kunna uttrycka det som att Volvo försökt kompensera bristen på handskfack med att maximera storleken på utrymmet i mittkonsolen.

Reglagen för fönsterhissarna har också flyttats till mittkonsolen och bantats i antal så att samma reglage måste användas för både fram- och bakfönster – en lösning som fått mycket kritik hos Volkswagen ID. 3.

Knapparna för fönsterhissarna hamnar i mittkonsolen. Bilden kommer från en testbil. Foto: Okänd / Weibo

Baktill har det gjorts plats i bakdörrarna för passagerarnas mobiltelefoner med en förvaringsbox som kan skjutas in och ut.

En smart detalj i bagageutrymmet är en måttsticka som visar hur långa objekt som ryms.

Den 7 juni kommer Volvo EX30 avtäckas och presenteras. Direkt efteråt går det att beställa bilen i Sverige.

Tidigare har vi kunnat berätta att Volvo EX30 får 480 km räckvidd och en funktion för att varna för cyklister. Vi kan också konstatera att Volvo EX30 blir nästan lika stor invändigt som XC40. En läcka har också redan avslöjat hur Volvo EX30 ser ut från sidan.

Annons
Annons
Rulla till toppen