Tesla Model 3 facelift – mer räckvidd, ny look

Den uppdaterade Model 3 får längre räckvidd, smartare funktioner och två nya kulörer. Så blir priserna.

Annons
Annons

Nu får vi lägga ögonen på den faceliftade Tesla Model 3. Bland nyheterna är en uppdaterad front och bakdel, med vassare lyktor i fram och nya i bak. Dessutom har 3:an fått två nya kulörer och nya fälgar.

Men mest intressant i sammanhanget lär ändå vara den ”optimerade aerodynamiken” som enligt pressreleasen minskar luftmotståndet och vindljudet och ger en resulterande utökad räckvidd. 

De nya färgerna är Ultra Red och Stealth Grey varav den sistnämnda är en ”dynamisk” färg som ”accentuerar formen hos Model 3”. Och förutom nya fälgar har även däcken optimerats för att bidra till den utökade räckvidden samt minskade vägbullret.

Bättre materialval ska ge en förhöjd premium-känsla i nya Tesla Model 3.
Tjockare akustikglas och bättre aerodynamik ska ge 30 procent tystare vindbrus och 20 procent mindre vägbuller.

Vänder vi blicken inåt, till interiören det vill säga, bjuds vi på nya material, stämningsbelysning, ventilerade framsäten och en förarkupé som är ”tystare än någonsin”. Här är det akustikglas, uppdaterad hjulupphängning och ljuddämpande material som hjälper till. Den omdesignade mittkonsolen bjuder sedermera på flera förvaringsutrymmen, aluminiumdetaljer och en USB-C-port fram och dubbla i bak. 

De första leveranserna av både Model 3 RWD och Model 3 Long Range påbörjas i Europa i oktober. Någon information om vad som händer med den tidigare toppvarianten Performance delas inte av Tesla i dagsläget.

Så mycket kostar uppdaterade Tesla Model 3

ModellModel 3 RWDModel 3 Long Range
Beräknad räckvidd (WLTP) – 19-tums Nova-fälgar (tillval)513 km629 km
Förbrukning med 19-tumsfälgar13.2 kWh/100 km14 kWh/100 km
Beräknad räckvidd (WLTP) 18-tums Portal-fälgar554 km678 km
Toppfart201 km/h201 km/h
0 – 100 km/h6,1 s4,4 s
Grundpris519 170 kr609 170 kr
Ägarna: Så bra är Tesla Model 3 som begagnad
Annons
Annons
Rulla till toppen