Tre motorer i Taycan-värsting – se bilderna

Porsche Taycan finns idag med en eller två elmotorer. Snart kommer en ännu vassare version med tre motorer som ska utmana Tesla Model S Plaid och Rimac Nevera.

Annons
Annons

Porsche Taycan Turbo S har inte längre banrekordet för produktions-elbilar runt Nürburgrings berömda nordslinga. Det svider naturligtvis och som vi tidigare kunnat berätta planerar Porsche att göra en ännu snabbare och starkare Taycan med tre motorer.

Högst troligen får den nya modellen över 1 000 hästkrafter – ursprungligen för att bräda den 1 020 hk starka Tesla Model S Plaid som höll rekordet fram tills i augusti då 2 000-hästaren Rimac Nevera krossade det.

Nu har brittiska Auto Express publicerat bilder från Ringen som visar den nya Taycan-värstingen. Den har en stor, fast monterad bakvinge och flera andra aerodynamiska detaljer framtill och på sidorna. Vi kan bland annat se en stor frontsplitter och rejäla luftintag. Däcksprofilen är minimal, fälgarna är nya och bilen ser sänkt ut.

I vindrutan ser det ut att sitta nya sensorer som kan tyda på nya och mer avancerade hjälpsystem, något som troligen även kommer i en facelift av de befintliga modellerna.

Video: Här krossar Rimac Teslas rekord
Tesla snabbare än Porsche runt Ringen
Ägarna om Porsche Taycan: en sylvass komfortkryssare
Annons
Annons
Rulla till toppen