Danska försvaret beställer elfordon via Sverige

Dotterbolaget till den svenska leverantören av fossilfria nyttofordon, Gullberg & Jansson, har tagit emot en storbeställning av danska försvaret.

Annons
Annons

Vad det danska försvaret har för planer med sin kommande flotta av arbetsfordonet Melex N-50 är svårt att säga med säkerhet. 

Kan tänkas att försvarets grönytor kräver praktiska elfordon för personalen som sköter om dem, eller så planerar danskarna en utsläppsfri backlinje.

Hur som haver så har den svenska leverantören Gullberg & Jansson och dess dotterbolag Nomaco tagit emot en beställning med ett uppskattat ordervärde om 16,85 miljarder kronor – för 46 stycken exemplar av arbetsfordonet Melex N-50. 

– Vi på Nomaco är väldigt stolta över att leverera arbetsfordon till det danska försvaret, säger Nomacos vd, Benny Svenningsen. 

– I över 30 år har vi levererat fossilfria arbetsfordon i Norden, detta är vår största order sett till både antal fordon och omsättning vilket är extra roligt. 

Visst hade en kamouflerad Melex N-50 sett spännande ut? Eller ännu bättre: en Melex N-50 med det svenska kamouflagemönstret M90.  

Annons
Annons
Rulla till toppen