Sänkta priser på Tesla Model Y

Under onsdagen kom beskedet att Tesla sänker priset på storsäljaren Tesla Model Y. Flera faktorer spelar in och konkurrensen är tuff.

Annons
Annons

Prissänkningstrenden är ett faktum – det är knappt ett år sedan Tesla sänkte sina priser med en bytande summa. Sedan dess har prisnivåerna fluktuerat. Nu är det dags igen. 

Flera faktorer påverkar, bland annat den slopade elbilsbonusen i Tyskland, som har lett till att Volkswagen och BYD har fått kapa sina priser. 

Nu när Tesla dessutom har tappat positionen som den bäst säljande elbilen i Tyskland med Model Y, är det dags för åtgärder. 

De tyska priserna för Model Y Long Range sänks med 5 000 euro till 49 990 euro, och för Model Y Performance blir priset nu 55 990 euro efter en sänkning med samma belopp. 

Beskedet kommer drygt en vecka efter att Tesla tillkännagav att man pausar verksamheten i Berlinfabriken.

Sänkningar i Frankrike, Norge och Nederländerna

De sänkta priserna på Tesla Model Y tillämpas i hela Europa och i Sverige gällande följande prisuppdateringar: 

VersionRäckviddSänkningAkutellt pris
Tesla Model Y RWD455 km40 000 kr534 170 kr
Tesla Model AWD Long Range533 km55 000 kr614 170 kr
Tesla Model Y Performance514 km40 000 kr664 170 kr

– I vår strävan att påskynda världens övergång till hållbar energi, är ett nyckelfokus för oss 2024 att möjliggöra att Tesla blir mer tillgänglig för fler och fler människor, uppger Tesla efter sänkningen, enligt sajten Carup.

– Vårt mål är att uppnå detta genom att utnyttja våra innovativa ingenjörs- och tillverkningsprocesser, som gör produktionen mer tids- och kostnadseffektiv. Genom att överföra effektivitetsvinsterna till våra kunder kan vi göra vår produkt ännu mer prisvärd.

En uppdaterad Tesla Model Y i stil med Tesla Model 3 ”Highland” väntas dyka upp under 2024, under arbetsnamnet ”Juniper”.

Annons
Annons
Rulla till toppen