Ingen uppdaterad Tesla Model Y under 2024

Tesla har kommunicerat att uppdaterade Model Y inte kommer i år. ”Viktigt att vi är transparenta”, skriver de till sina leveransansvariga.

Annons
Annons

Den som väntar på något gott kan få vänta lite längre innan uppdaterade Tesla Model Y når marknaden. Inledningsvis gäller detta den amerikanska marknaden. Detta skriver Teslascope på plattformen X. 

”Vi kan nu bekräfta att det inte planeras någon uppdaterad Model Y i år i Nordamerika. Bästa köpläge för en Tesla är nu!” skriver Teslacope, i X-inlägget. 

I samma X-inlägg delar sajten den info som Tesla har kommunicerat med leveransansvariga på respektive Tesla-filial. 

”Vi har hört er feedback om att en del kunder skjuter upp sina Model Y-beställningar då de väntar på en liknande uppdatering som med Model 3. Det är viktigt att vi är transparenta och kommunicerar att det inte kommer en uppdaterad Model Y i år.”

Enligt kinesiska ekonominyheter finns det heller inga planer på att ställa om fabriken för produktion av den så kallade ”Juniper”-versionen.

Om den uppdaterade Tesla Model Y lanseras i Europa under året är således mindre sannolikt. Dock finns det inga kommunicerade uppgifter på detta i dagsläget. 

”De som har köpt Tesla är förlorarna”
Sänkta priser på Tesla Model Y
Uppgift: Då kommer nya Tesla Model Y ”Juniper”
Annons
Annons
Rulla till toppen