Sveriges snabbaste laddare till Circle K

Två strategiskt viktiga Circle K-stationer utrustas med Sveriges snabbaste laddare. På sikt gäller endast 400 kW-laddning för den lätta trafiken.

Annons
Annons

Det är alltid någon som ska vara värst. Nu meddelar Circle K att Sveriges snabbaste laddare ansluter: Två strategiskt viktiga stationer utrustas med 400 kW-laddare. 

– Vi har en stark plan för att rusta Sverige för framtiden, och det arbetet pågår för fullt, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K.

– Vår långa erfarenhet visar att det är viktigt att bygga på strategiskt utvalda platser, snarare än överallt. Dessutom behöver det både vara hög effekt och hög tillgänglighet till laddning på dessa platser. Därför känns det såklart väldigt bra att få Sveriges snabbaste laddare på plats.

Dessa strategiskt utvalda platser är stationerna i Örebro Västhaga och Mölndal Söderleden. Inledningsvis installeras sex laddare med plats för totalt tolv bilar. 

I dag finns möjlighet till laddning hos över en tredjedel av Circle K:s bemannade stationer. På sikt kommer samtliga nya laddare hos kedjan – för den lätta trafiken – ha en effekt på 400 kW. 

– Vi har höga ambitioner och det visar sig inte minst i att vi har justerat våra mål, avrundar Alterling.

– För ett par år sedan var målet att ha 1 000 ultrasnabba laddplatser år 2030, men vi kommer att vara där redan 2026. Det är verkligen ett tydligt resultat av vår målmedvetenhet.

Annons
Annons
Rulla till toppen