Så blir de nya namnen på Volvos elbilar

Det är dags för en effektivisering av modellnamnen i Volvo Cars elbilsutbud. Dessutom kommer några spännande uppgraderingar du inte vill missa.

Annons
Annons

”Äntligen har vi fått snurr på namnen på Volvos bilmodeller”. Så lät det på redaktionens morgonmöte, fram till att någon utbrast att Volvo nu uppdaterar namnen. 

Det var en kortvarig känsla av åstadkommande.

Detta gör Volvo Cars för att ”effektivisera och standardisera” i den pågående omvandlingen till att bli en helt elektrisk biltillverkare 2030. 

Först ut gäller namnbyten på de elektriska modellerna XC40 Recharge och C40 Recharge. De blir nu EX40 och EC40 och går i linje med namnbeteckningarna EX30, EX90 och EM90

Inga regler utan undantag, så klart: XC40 blir nämligen kvar, dock endast för förbränningsdrivna varianter av modellen. 

I tillägg kommer även Recharge-emblemet försvinna från samtliga plug-in-hybrider i utbudet. Beteckningen blir kort och gott T6 eller T8, beroende på effektnivå. 

– Genom att anpassa namnen på våra första elbilsmodeller till resten av vår elbilsportfölj förenklar vi valen för konsumenterna när vi fortsätter att elektrifiera vårt utbud, säger Björn Annwall, Volvo Cars Chief Commercial Officer och vice vd, enligt Volvo Cars pressmeddelande.

En Performance-nivå rapporteras även vara på gång för EX40 och EC40 Twin Motor-varianterna. Detta innebär en effektökning om 25 kW samt en unik pedalmappning och ett Performance-körläge som släpper lös hela 325 kW. Denna uppdatering kommer även erbjudas för föregående modellår. 

Håll även utkik för kommande Black Edition-varianter av EX40 och EC40. De kännetecknas genom ytterkulören Onyx Black, svarta emblem, svartlackerade fälgar samt en charcoal-interiör. 

Exakt övergång och utrullning av uppdateringarna framgår inte av pressmeddelandet.

Annons
Annons
Rulla till toppen