Världspremiär för Volkswagen ID.7 Tourer

Volkswagen beskriver nya ID.7 som en ”progressiv fastback med lång räckvidd”. Häng med när vi nu tar en närmare titt på kombiversionen: ID.7 Tourer.

Annons
Annons

Med nya Volkswagen ID.7 Tourer täcker man nu in samtliga relevanta drivlinor. Tillsammans med Passat Sportscombi kan Volkswagen nu förse med såväl eldrift som bensin- och dieseldrift i den övre mellanklassen. 

– Nya ID.7 Tourer är en perfekt kombimodell, speciellt för familjer och förare som ofta kör långa sträckor. Den erbjuder gott om utrymme, hög komfort och långa räckvidder helt på el, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

På tal om långa sträckor erbjuds en WLTP-räckvidd på upp till 695 km. Två batteristorlekar får du att välja mellan varav det största ska ge en maximal laddeffekt på upp till 200 kW. 

Men vad är räckvidd i en kombi utan lastutrymme? Nya ID.7 Tourer rymmer mycket: med baksätet uppfällt får du plats med 605 liter valfri vätska – en ökning med cirka 73 liter jämfört med sedan-syskonet. 

Med de bakre ryggstöden nedfällda pratar vi helt andra siffror. Då ryms hela 1 714 liter. Och lastytan är nästan två meter lång. Här har vi med andra ord den perfekta Europa-roadtrip-bilen.

Insidan består av innovativ teknik. Vad sägs om automatiskt styrda ventilationsmunstycken, och tillvalet ”ergoActive”-säten med tryckpunktsmassage och klimatisering?

Ett valbart panoramaglastak finns också, som dessutom går att skifta mellan klart och ogenomskinligt. Ett glasklart tillval, om ni frågar oss.

Säljsstart för Volkswagen ID.7 Tourer sker enligt pressmeddelandet om ”några veckor”. Då meddelas även prisuppgifter, utrustning och övrig teknisk information. 

Lansering och leveranser av de första bilarna sker kring halvårsskiftet.

PROV: VW ID.7 – comeback mission
Vi kör Skoda Enyaq – ”Bra tryck i nya motorn”
Annons
Annons
Rulla till toppen