Nya Porsche Taycan Turbo GT höjer ribban

Porsches framgångsrika eldrivna sedan har fått tillökning i form av banförberedda Taycan Turbo GT och Taycan Turbo GT Weissach Package. En är lite vassare.

Annons
Annons

Varför ha en ”vanlig” Porsche när man kan ha en Porsche Taycan Turbo GT eller en Taycan GT Weissach Package? Som dessutom precis har tagit varvrekord på både Nürburgring och Laguna Seca?

Porsche utökar sitt utbud av eldrivna sportsedaner med två riktiga elmonster, som ”än en gång höjer ribban för vad som är möjligt kördynamiskt”, enligt pressmaterialet. 

Den omfattande uppdateringen av modellserien innebär bland annat en tilltagen systemeffekt. En ny bakaxelmotor är på plats och ger en mer dynamisk prestanda jämfört med föregångarna. 

Vad sägs om 2,3 sekunder upp till hundra för Taycan Turbo GT, eller motsvarande 2,2 sekunder för Weissach Package? Snäppet sjukare måste ändå vara 0–200-tiden: för Taycan Turbo GT görs detta på 6,6 sekunder, och 6,4 sekunder för Weissach Package-versionen. 

Med komponenter i kolfiber och andra viktbesparingsmetoder – som borttagandet av den evigt överflödiga elektriska bakluckan – har ingenjörerna hos Porsche kunnat kapa vikten med 75 kg jämfört med Taycan Turbo S. 

Som standard är Taycan Turbo GT utrustad med dynamikpaketet där Active Ride-chassi ingår. Dessutom ingår prestandadäck på 21-tums Turbo GT-fälgar i lättmetall. 

Unikt för versionen är en frontspoiler med aeroblades och baktill finns en adaptiv spoiler med Gurney flap – alltså en aerodynamisk flik för att ytterligare stabilisera luftflödet. 

De utvändiga detaljerna är alldeles för många att nämna var och en, men något vi inte vill missa är ytterkulörerna som är sex i antal, varav två är unika för Taycan Turbo GT under ett års tid: Pale Blue Metallic och Purple Sky Metallic. 

När det sedan kommer till Weissach Package har man kapat vikten ännu mer: på något vis har man lyckats få bort ytterligare 70 kg. 

Topphastigheten är nu 305 km/h och bakvingen i kolfiber ger en markeffekt på 220 kg. Perfekt även som avlastningsyta när du vill avnjuta en kaffe medan du laddar bilen. 

Den blandade förbrukningen i WLTP-siffror ligger på 21,6–20,7 kWh/100 km för Taycan Tubro GT och 21,3–20,6 kWh/100 km Weissach Package-versionen.

Så vad får man hosta upp för dessa banmonster? Både Taycan Turbo GT och Taycan Turbo GT Weissach Package börjar på 2 770 000 kronor. Vi hoppas på skatteåterbäring.

Ansiktslyfta Taycan bättre på allt
Porsche åter snabbast runt Nürburgring
Annons
Annons
Rulla till toppen