Alrik och Peder startar bilparti

Med valet till Europaparlamentet endast månader bort har både Alrik Söderlind och Förnuft & Känsla-kollegan och den tidigare Robinson-deltagaren Peder Karlsson nya mål. 

Annons
Annons

Tidigare chefredaktören Alrik Söderlind lämnar journalistiken och ger sig in i politiken. ”Inget parti tar bilister på allvar. Vägarna ska bli bra igen och det ska gå att ladda elbil i hela Sverige”. Tillsammans med krönikören Peder Karlsson startar han ett bilparti.

– Jag har precis skaffat mig en elbil och jag inser nu att det här är vägen framåt, jag tänker sälja av alla min smutsiga avgasbilar och ge mig in i den rena politiken på allvar, berättar Peder i ett pressmeddelande.

I ett exklusivt telefonmöte med ams-redaktionen under påskhelgen berättade Alrik och Peder att det behövs ett ”bilistiskt initiativ”. 

– Det är så klart sorgligt att lämna journalistiken, men samtidigt är jag kvar i bil-Sverige. Jag tror att jag kan göra mer för alla bilister som politiker än som motorjournalist.

Under parollen ”Gör Sveriges vägar bra igen” vill duon satsa stort på att rusta upp det svenska vägnätet.

– Sverige ligger 19 miljarder back i vägunderhåll enligt statens egna uppgifter. Så kan vi inte ha det, säger Alrik.

Listan över åtgärdspunkter är lång och ska snart mynna ut i ett partiprogram.

– Jag retar upp mig på missbruket av handikapptillstånd och att man kan köpa sig ett körkort i Rumänien. Det ska vi sätta stopp för, säger Peder.

– Framför allt är jag trött på hur bilar marginaliseras. Bilpolitiken i Sverige i dag är bara käbbel, rent ut sagt. Något måste göras. Och vi är nog de enda som kan driva den frågan ordentligt, tillägger Peder.

– Elbilar får inte bara vara en lyx för storstadsbor. Staten måste ta sitt ansvar för elbilsomställningen. Det måste gå att ladda sin bil snabbt i hela Sverige och klimatbonus ska införas för alla elbilar – nya som gamla. Det är både en klimat- och demokratifråga, säger Alrik.

Duon har kallat till presskonferens senare i under dagen, där de ska berätta mer om sitt nya parti. Det är inte klart vad partiet ska heta, men arbetsnamnet är ”Bilistiskt initiativ”. Har du förslag på namn får du gärna kommentera nedan.

Annons
Annons
Rulla till toppen