Finns världens bästa laddstation i Göteborg?

Som det enda svenska bidraget att ta sig till final är Circle K-stationen Vädermotet i Göteborg med och tävlar om att bli världens bästa elbilshubb.

Annons
Annons

Tävlingen anordnas av detaljhandelspecialisten Insight samt mobilitetsföretaget Vontier. Syftet är att utse vilken laddstation som är den främsta i världen. 

Det unika med Vädermotet är dess storlek. Stationen öppnade 2020 och har sedan dess anpassats för bland annat laddning av tunga fordon. 

– Det här är en verklig framgångssaga, säger Johan Söderberg, Director Fuel & E-mobility på Circle K

– Vädermotet har blivit precis det nav för omställningen av tung trafik som vi hoppats på, och den här nomineringen är ett viktigt kvitto på att vi gör rätt saker. 

Det är framför allt kring den tunga sidan där Vädermotet sticker ut i tävlingen. Vädermotet är dessutom en av de stationer där störst antal kWh laddas globalt sett. 

– Vi vågar sticka ut hakan och säga att våra lärdomar från Vädermotet gett oss ett framgångsrecept till hur vi kan elektrifiera den tunga trafiken, avrundar Johan Söderberg.

– I kombination med vår enorma satsning på laddinfrastruktur för den lätta trafiken så säkrar vi att omställningen har goda förutsättningar att ligga före elbilsutvecklingen. 

Vill du vara med och rösta kan du göra det här. Omröstningen pågår till och med den 30 april. 

Annons
Annons
Rulla till toppen