Världens snabbaste elcab: GranCabrio Folgore

Maseratis nya eldrivna cabriolet är ett monster med Formel E-teknik, dunderladdning och ett … fantasilöst namn.

Annons
Annons

Med den helelektriska cabrioleten GranCabrio Folgore vill Maserati visa att nästa steg i utvecklingen är eldriven.

GranCabrio Folgore är den första helt eldrivna cabrioleten i lyxsegmentet, samt den ”snabbaste på marknaden” skriver Maserati i sitt pressmaterial. 

Bilen avtäcktes under ett stort event i Modena i veckan under minst sagt storslagna omständigheter: kända konstnärer, artister och andra celebriteter bidrog till att göra eventet ”Made in Thunder” till ett dunderspektakel. 

Nya Maserati GranCabrio Folgore hämtar mycket teknisk inspiration från Formel E, bland annat optimerad 800V-teknik samt bromsregenerering upp till 400 kW under optimala förhållanden. 

När det kommer till laddning har GranCabrio Folgore en kapacitet upp till 270 kW och motorerna bygger på Formel E-enheter. Totalt har den tre – en fram och två bak för en ackumulerad effekt på 1 200 hk. 

Batteriets nominella kapacitet ligger på 92,5 kWh och WLTP-räckvidden uppges maxa 447 kilometer, med en WLTP-snittförbrukning på 22,4–23,7 kWh/100 kilometer.

Och 0–100 km/h? Avverkat på 2,8 sekunder. Priset? Dessvärre ännu inga officiella prisuppgifter, men räkna med norr om dubbla miljonen. 

Annons
Annons
Rulla till toppen