NEVS bryter med EV Electra, köpet av Emily GT stoppat!

Ryktena visade sig vara sanna. NEVS har officiellt brutit samarbetet med Jihad Mohammad och EV Electra.

Annons
Annons

NEVS vd Nina Selander har gått ut med ett pressmeddelande att NEVS har brutit samarbetet med EV Electra.

Anledningarna är att EV Electra inte har fullföljt sina åtaganden. Nina Selander skriver bland annat att eftersom produktion och tillverkning inte skulle ske i Sverige fanns det inte längre någon anledning att hålla avtalet, som inte uppfyllts på flera vis.

NEVS kommer inte att kommentera mer om brytningen och avtalsförhållanden med EV Electra, utan koncentrerar sig på framtiden.

Klart är att EV Electra – som enligt egen utsago skulle börja leverera Emily GT redan i augusti – inte har tillgång till någon teknisk data, hårdvara, IP eller dokumentation som är relaterad till projekten Emily GT eller PONS.

Det betyder att man varken har kontrakt eller information för att kunna gå vidare. EV Electra har inte ens en fysisk bil.

Nina Selander avslutar pressmeddelandet så här:

”Att tappa tid är aldrig önskvärt, men att tappa Saab-arvet hade varit värre. Vi är några som fortfarande jobbar hårt för att inte låta den drömmen gå förlorad och vi vet också att det finns många som följer oss, stöttar och med hela hjärtat hoppas på att en Emily GT kommer att rulla på vägarna. För er, och för Trollhättan, hoppas vi få återkomma med en positiv vändning inom en snar framtid.”

Fortsättning följer alltså, utan EV Electra.

Lyssna på Alrik Söderlinds tankar och kommentarer kring affären på hans YouTube-kanal Alriks Bilar!

Läs även:

Detta vet vi om Emily-köparen EV Electra

EV Electras misslyckade storaffär

Emily GT-affären: Scam eller seriös?

Annons
Annons
Rulla till toppen