VW: Då kommer elbilen för 20 000 euro – överger Renault

Renault och Volkswagens planer på en gemensam billig elbil har lagts på is. Nu bekräftar Volkswagen när deras egna prispressade elbil lanseras.

Annons
Annons

ID.2all är tänkt att vara elbilen för alla. Den ska få ett pris kring 25 000 euro, något vi rapporterat om tidigare. Dessutom kommer den i suv-utförande.

Det har dock pratats om en ännu billigare elbil som ersätter den tidigare modellen e-UP och nu presenterar Volkswagen planer på en modell där priset ska landa kring 20 000 euro. Men mycket mer än så säger man inte i dagsläget.

– Trots det attraktiva priset kommer våra bilar att sätta standarden i instegssegmentet när det gäller teknik, design, kvalitet och kundupplevelse. Denna uppgift har blivit mer krävande på grund av stigande energi-, material- och råvarukostnader, säger Volkswagens VD Thomas Schäfer.

Lansering av den jättebilliga elbilen ska ske 2027. Flera eldrivna modellerna för kring 25 000 euro ska komma redan under nästa år, 2025.

Det handlar då om en kompaktbil och en småsuv från Volkswagen. Skoda kommer också med en liten suv och Cupra med en kompaktbil. Fyra modeller blir det totalt.

Sammarbetet med Renault där tanken var att ta fram lågpriselbilar ska Volkswagen ha valt att hoppa av efter flera månader av förhandlingar, detta enligt Automotive News

Annons
Annons
Rulla till toppen