Smartast i trafiken: Skippa köerna med en elskoter

Nu kan du kapa pendlingstiden till jobbet och samtidigt göra miljön en tjänst. En ny klimatpremie gör elskotern till det perfekta vardagsfordonet.  

Så enkelt testar du en skoter från Skand

Bilen behöver inte alltid vara det ultimata färdmedlet. Med en elskoter blir du liten och smidig i trafiken och plötsligt är det både enkelt och miljövänligt att ta sig från punkt A till punkt B.

Nu kan du dessutom få en klimatpremie för ditt skoterköp – en premie som ska täcka upp till en fjärdedel av den totala inköpskostnaden. I regeringens höstbudget ingår nämligen ett skatteavdrag för privatpersoner vid köp av elmopeder, elcyklar och elmotorcyklar. 350 miljoner kronor ska årligen avsättas för ändamålet mellan åren 2018–2020.

Tanken är att bidragsförordningen ska börja gälla den 1 januari 2018, men även fordon som är köpta från 20 september 2017 och framåt innefattas*. Om du är sugen på att beställa en elskoter är det därför viktigt att du sparar kvittot, så att du kan ansöka om premien retroaktivt. Bra att tänka på här är att det på kvittot ska gå att identifiera det fordon du tänker söka avdrag för, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.

Smartast i trafiken: Skippa köerna med en elskoter

Slipper bidra till sämre miljö

En av dem som välkomnar skatteavdraget är skoterföretaget Skands grundare Miika Utoslahti.  

”Det ska vara enkelt att ta sig till olika ställen utan att du tvingas bidra till en sämre miljö. Den här typen av elskotrar ger en ökad frihet”, säger han och syftar på Skand skotermodell S.

Den blir ett smart transportmedel, som även tar dig fram säkert och smidigt på svenska vintervägar. Och när kylan kommer kan du naturligtvis byta till ett par ordentliga vinterdäck. Dessutom finns batterivärmare som tillbehör för riktigt kalla dagar.

Maxfarten för Skands modell S ligger på 25 kilometer i timmen och räckvidden på 25–50 kilometer. Den kan dock dubblas genom ett extra batteri. Laddningstiden för batterierna är 4–8 timmar.

”Just nu har vi ett erbjudande där du kan testa en skoter från Skand i 14 dagar. Är du sedan inte nöjd är det bara att höra av dig, så kommer vi och hämtar skotern”, säger Miika Utoslahti.

Beställ din egen Skand skoter – klicka här och läs mer.

Smartast i trafiken: Skippa köerna med en elskoter

Smart present

En skoter från Skand är också en smart present till någon i din närhet som inte är så rörlig.

”En del förknippar trehjuliga elskotrar med att bli äldre. För dem kan det vara det samma sak som att erkänna att man inte längre orkar lika mycket som tidigare. Men det är ju precis tvärtom. Vi vill underlätta livet för våra kunder, så att de kan känna sig fria och göra vad de vill”, säger Miika Utoslahti.

Han menar att det hela är väldigt enkelt.

”Du slår på strömmen, vrider om handtaget och sedan är det bara att köra iväg. Du behöver inte ens körkort och kan färdas fram både på vanliga vägar och gångvägar”, säger Miika Utoslahti.

*Från 1 januari planeras en skatterabatt på elfordon för privatpersoner på 25 procent av kostnaden, upp till 10.000 kronor. Men även fordon som är köpta från 20 september 2017 innefattas. Det går alltså att ansöka om premien retroaktivt, så spara kvittot. GARANTI: Skulle reglerna ändras garanterar Skand-skoter att rabattera priset på sina skotrar med 2.500 kronor.

Beställ din egen Skand skoter – klicka här och läs mer.

JUST NU: Höstkampanj värde 3.900 kronor

  • Beställer du en Skand skoter under oktober och november får du extra utrusning på köpet. Då ingår ett par starka LED-lampor som lyser upp i vintermörkret. Normalpris på lamporna är 3.900 kronor.

Rulla till toppen