Gröna Hyundai IONIQ plug-in är fullproppad med teknik som tar dig långt

Adaptiv instrumentdisplay, trådlös mobilladdning och "karaktärs-knapp". Hyundai IONIQ har lyxfunktioner som man vanligtvis hittar i hos dyrare premiumbilar. Här kan du kan få finesserna utan att betala multum.

Demokratisering av den senaste tekniken – det är tanken bakom IONIQ. Bilmodellen går dels att få med olika drivlinor: laddhybrid, hybrid eller som ren elbil. Men Hyundai stannade inte där.
De som väljer en IONIQ ska inte behöva känna att det saknas något. Därför har tillverkaren sett till att utrustningslistan är diger. Det innebär att saker som bara för ett par år sedan betraktades som lyx, är självklarheter i den koreanska hybriden. Och är det något extra som efterfrågas så går mer att lägga till. Nedan har vi listat några exempel – funktioner du kanske inte trodde fanns.    

Adaptiv farthållare

Har man en gång testat, så vill man inte vara utan. Den adaptiva farthållaren ser till att hålla avståndet till framförvarande fordon – och följer med i trafikrytmen.    

 

Autobroms

Händer det att dina tankar vandrar, och därmed fokus? Då är autobroms med detektering av fordon och fotgängare, inklusive kollisionsvarning, ett fantastiskt säkerhetssystem. Bilen varnar och bromsar skulle det vara så att en kollision är nära förestående.    

 

Varnar vid backning

Vid en kollision är den som backar bilen alltid den skyldiga parten. Men ibland är sikten skymd, exempelvis på den fullpackade parkeringsplatsen utanför mataffären. Då kan systemet som varnar för korsande trafik vid backning: vara en räddare av liv och plåt.    

 

Läs mer om IONIQ plug-in hybrid 

Gröna Hyundai IONIQ plug-in är fullproppad med teknik som tar dig långt
IONIQ plug-in är fylld med modern teknik. Foto: Hyundai

Infotainment

Bilen har ett multimediasystem med 8-tumsskärm. Detta är även förberett för Apple CarPlay, Android Auto, navigatorn har Tomtom Live-tjänster. För den som gillar att pumpa musik under färd har IONIQ har ett Infinity-system med 8 högtalare. 

 

ECO-DAS – ecodriving i realtid

Navigationssystemet har utöksade kart-data som används för att optimera laddningen under färd baserat på höjdskillnader och (i ECO-läge) även ge tips till föraren, till exempel när det kan vara lämpligt att släppa på gasen före hastighetsbegränsningar och motorvägsavfarter. 

 

Nyckellöst låssystem

Med smartkey slipper du gräva igenom fickor och väskor efter nyckeln. Det nyckellösa låssystemet är smidigt om man har händerna fulla med barn och matkassar. 

 

Parkeringssensorer

Parkeringssensorer fram och bak är ett måste för den osäkre fickparkeraren, som inte vill ”studsa” sig in på plats.

 

Karaktärsknapp

IONIQ är en multitalang med DNA för alla situationer. Bilen är utrustad med en körlägesväljare så oavsett om du vill köra extra snålt, eller sportigt – IONIQ anpassar karaktären därefter. 

   

Läs mer om IONIQ laddhybrid 

Gröna Hyundai IONIQ plug-in är fullproppad med teknik som tar dig långt
Foto: Hyundai

Klassledande räckvidd och låga utsläpp

IONIQ laddhybrid är en pigg supermiljöbil. Den fyrcylindriga bensinmotorn på 105 hästkrafter kompletteras av en elmotor på 45 kW, vilket sammantaget ger bilen 141 hästkrafter. Det gör att laddhybriden klarar 0-100 km/h på 10.6 sekunder, med en toppfart på 178 km/h. 
En integrerad kontrollbox låter dig ladda bilen hemma via ett vanligt 230-uttag. På infotainmentsystemets 8-tumsskärm ser du bland annat din energiförbrukning och eldriftens räckvidd.

Laddhybriden erbjuder också en mycket hög säkerhet. Den är bland annat standardutrustad med automatisk nödbromsassistans, som varnar för fotgängare – samt adaptiv farthållare och filhållningsassistans. IONIQ fick också toppbetyget 5 stjärnor i Euro NCAP:s krocktest. Institutet utnämnde modellen till bästa bil 2016 i kategorin ”Små Familjebilar”. Dessutom utsåg Folksam IONIQ till klassvinnare i kategorin säkra miljöbilar. 

Det här är Hyundai IONIQ plug-in

 • Klassledande räckvidd
 • Klassledande lastutrymme
 • Prisvinnande design
 • Toppbetyg i säkerhet
 • Bästa körupplevelsen och prestandan
 • Attraktiv prisnivå
 • Klassledande batteriteknik
 • Moderna uppkopplingsmöjligheter
 • IONIQ plug-in har ett attraktivt förmånsvärde på 933 kronor per månad och förmånsvärdet för IONIQ hybrid ligger på låga 1 350 kronor i månaden.
 • Läs mer om IONIQ plug-in

  Rulla till toppen