Smarta lösningen: Spar pengar när du laddar din elbil smart med Tibber

Tibber är det digitala bolaget som laddar din elbil när elpriset är som lägst och ger dig tillgång till laddstatus och historik direkt i appen. Med laddboxen Easee garanteras du dessutom 50% billigare el än till ditt övriga hushåll.

Smarta lösningen: Spar pengar när du laddar din elbil smart med Tibber

Laddar din elbil när elpriset är som lägst

Det finns elbolag, och så finns det elbolag som genom innovation hittar lösningar för att gå mot en smartare framtid. Elbolaget Tibber har utvecklat en banbrytande teknik för deras elkunder som automatiskt laddar elbilen när elpriset är som lägst på dygnet. Allt du behöver göra är att stoppa i laddaren i bilen när du kommer hem så ser Tibber till att optimera laddningen till de billigaste timmarna. Som elkund hos Tibber får du förnybar el till ett rörligt pris per timme utan att Tibber själva tar några egna påslag. I deras app ställer du enkelt in vilken tid du vill att bilen ska vara laddad och kan även se både laddhistorik och status direkt i din telefon.

Lägg till din bil direkt i appen

Tibber är det digitala elbolaget som hjälper dig att förbruka el smartare och som valt att inte tjäna ett öre på din elförbrukning. I genomsnitt har deras elkunder minskat sin förbrukning med hela 20%. Med fullt fokus på innovativa lösningar har de gjort integrationer till deras app med några av de vanligaste bilmärkena på marknaden så att du enkelt bara kan lägga till din elbil i appen och aktivera smartladdning. Elpriset går upp och ner under dygnet beroende på hur mycket el som används och produceras. Genom att aktivera smartladdning i appen styrs laddningen automatiskt till de tidpunkter det är billigast elpris och är samtidigt fördelaktigt för elnätet. Läs mer om smartladdning

Märken som lirar med Tibber 

Tesla, Volvo, Audi, BMW, Jaguar, Tesla, Volkswagen Porsche och MINI.

50% billigare el tack vare en smart laddbox

Har du ett annat bilmärke? Lugn bara lugn, alla märken kan laddas smart via Tibber! Med den minimalistiska laddboxen Easee kan du inte bara ladda elbilen smart. Smartladdar du via Easee garanterar Tibber dessutom 50% billigare el för laddningen än till din vanliga hushållsel. Easee är en smart laddare med uppkoppling via WiFi eller 4G och på så sätt kan Tibber kommunicera med laddaren för att i sin tur styra laddningen av din elbil till de billigaste timmarna. Laddaren fungerar mot både enfas och trefas-laddning upp till 22kW. Om du istället vill att bilen ska laddas snabbt finns det självklart som ett alternativ, alla inställningar sköts enkelt via Tibber-appen.

 

Nyhet! 50% i avdrag för både laddbox och installation

Har du kanske lagt vantarna på en elbil som kommer till sommaren men står utan laddbox? Tack vare grönt teknik-avdrag så erbjuder Tibber nu både laddboxen Easee och installation med 50% avdrag direkt i Tibber Store. Som Tibberkund kan du alltså även lägga vantarna på både en Easee och installation från 6495 kronor.

Så mycket kostar det att ladda din elbil med Tibber

Intresset för elbilar har ökat kraftigt de senaste åren och går man i tankarna att köpa en så kan det vara relevant att veta hur mycket det skulle kosta att ladda sin specifika modell. Nu har Tibber lanserat en kalkylator som enkelt räknar ut just och precis detta! Kolla upp hur mycket din bil (eller framtida drömbil) kostar att ladda via Tibber, du hittar kalkylatorn här!

 

Elbolaget som vill sälja mindre el

Tibber är Sveriges första heldigitala elbolag och har utvecklat smart teknik som köper el till dig helt automatiskt per timme. En av många saker som skiljer Tibber från andra elbolag är att de inte tar några som helst marginaler på elpriset och tjänar alltså inga pengar på deras kunders elförbrukning – de hjälper istället till att dra ner på elförbrukningen. De har även utvecklat smarta funktioner för att hjälpa till med just detta. Förutom att ladda din elbil smart med Tibber, kan de även styra din värme smart eller lägga till dina smarta hemprodukter direkt i appen. Och låt oss prata mer om appen! Som ovan nämnt kan du se laddhistorik och status på din elbil men även se aktuellt elpris, vad som förbrukar mest el i ditt hem och din exakta förbrukning. 

– Använd våra smarta lösningar för att få ut det mesta av ditt hem, på så sätt kan du minska elförbrukningen utan att kompromissa med komforten. Är du inte hemma sänker vi din värme automatiskt. Behöver du ladda bilen, då gör vi det när elen är billig. Vi hjälper dig helt enkelt. Det är inte magi – bara ett smartare sätt att förbruka el, säger Elina Koivisto Chief Marketing Officer på Tibber.

För tjänsten betalar man 39 kronor i månaden utöver den el men förbrukar. Elen säljs till inköpspris per timme och kommer enbart från förnybara källor. Läs mer om deras smarta elavtal.