Elbilarna du just nu ska sälja – upp till 35% värdeökning på ett år

Billigare begagnade elbilar blir allt mer eftertraktade vilket har resulterat i kraftiga värdeökningar. I genomsnitt är ökningen 10% oavsett bilmodell men några modeller sticker ut i mängden – de har gått upp över 20% på bara 12 månader*.

Den främsta anledningen till de rusande priserna på begagnade elbilar är världsläget. Samtidigt som efterfrågan på elbilar ökar och tar en allt större del av nybilsförsäljningen har biltillverkare svårt att få tag i komponenter, vilket leder till långa väntetider och ökade priser på nya elbilar –  vilket gör att allt fler nu söker sig till begagnatmarknaden.   

Med den ökade andel elbilar av nybilsförsäljningen de senaste åren ser begagnatmarknaden väldigt annorlunda ut idag än vad den gjorde för bara ett par år sedan. Idag ser vi alla prissegment representerade och där sticker de billigare bilarna ut i popularitet, säger Patrik Illerstig CEO på Carla.

SEAT Mii

34.5%

Kia Optima laddhybrid

30.1%

Nissan Leaf

26.6%

Renault Zoe

25.8%

Skoda Citigo

23.5%

Volkswagen up!

21.3%

BMW i3

18.3%

Tabellen ovan talar sitt tydliga språk. Alla bilmodeller som presenteras har gått upp över 18% i genomsnitt det senaste året vilket gör att många som äger en elbil idag kan tjäna bra på att sälja den – framförallt i de lägre prisklasserna. 

– Bilar som Nissan Leaf, Renault Zoe och BMW i3 har alltid varit populära, men nu får vi fler förfrågningar än någonsin. Äger man en av dessa kan man göra en riktigt bra affär, säger Julian Mousa, Head of Car Buying på Carla

Om du är ägare av en ovan nämnd bilmodell är det med andra ord högst sannolikt att den har stigit i värde det senaste året. Ta reda på vad din elbil eller laddhybrid är värd genom att göra en kostnadsfri värdering online på carla.se.

Värdera din elbil här!

*Baserat på genomsnittligt försäljningspris av nämnda modeller med produktionsår mellan 2016-2021.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
Rulla till toppen