”Laddning måste helt enkelt vara enkelt”

Lätt att installera, lätt att kontrollera – och lätt att använda. Den nya laddboxen Juice Charger me 3 laddar upp elbilen på ett enkelt, snabbt och bekymmersfritt sätt.

El finns överallt, och det är upp till elbilsindustrin att se till att den blir tillgänglig för bilisterna. Det mottot har det schweiziska företaget Juice Technology, som precis har etablerat sig i Sverige.

De har specialiserat sig på att designa och utveckla smarta laddningslösningar för elbilar, och tillverkar allt från stora snabbladdare till små, portabla enheter.

Smart, kompakt och kraftfull

Juice Technology introducerar nu Juice Charger me 3 – en liten, smart, lättanvänd och kraftfull laddbox som fungerar lika bra hemma som på hotell, golfbanor eller shoppingcenter. Två versioner finns, med antingen 11 eller 22 kW laddeffekt.

Den är utformad för att bryta med de begränsningar som fortfarande finns inom offentlig laddinfrastruktur och göra laddningsprocessen enklare och mer flexibel.

Läs mer om Juice Technology

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Laddning måste helt enkelt vara enkelt”
Juice Charger me 3 står emot vatten, damm, hetta och kyla.

Lätt att använda

Det som gör laddboxen så enkel att använda är att den är färdigkonfigurerad från fabriken, och alltså redo att använda så fort den är installerad och inkopplad. För att installera den behöver du bara fästa den på väggen, öppna höljet och ansluta strömkabeln.

En inbyggd RFID-läsare hindrar obehöriga från att använda laddaren – om det behövs. Om du har en bil med Plug and Charge-teknik behövs ingen verifiering – då känner Juice Charger me 3 igen din bil och startar laddningen direkt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Laddning måste helt enkelt vara enkelt”
Laddningen startas med RFID-läsaren, eller med Plug to Charge-teknik.

Prisbelönt design

De kompakta yttermåtten på 24 gånger 24 centimeter gör att laddboxen inte tar upp mer plats än nödvändigt. Den är också snygg – faktiskt så snygg att den belönats med det prestigefyllda priset Red Dot Award, ett av de viktigaste priserna i världen inom designbranschen, där 48 experter med erkänd yrkeserfarenhet har lyft fram designen och materialkvaliteten. Den sofistikerade designen har också nyligen uppmärksammats med iF Design Award i kategorin Bilar och motorfordon. Det är ännu en av de viktigaste designutmärkelserna på den internationella scenen, där över 10 000 produker produkter tävlade om priset och där juryn bestod av 132 oberoende designexperter.

Pålitlig i ur och skur

Juice Charger me 3 trivs lika bra ute som inne – plexiglashöljet är både vattentätt, slagtåligt och UV-beständigt och elektroniken fungerar i allt från 30 minusgrader till 50 plusgrader. Det inbyggda överhettningsskyddet fungerar oberoende av hur varmt eller kallt det är ute.

Tack vare inbyggda säkerhetsfunktioner gör den det möjligt att ladda säkert med allt från 230 volt enfas till 400 volt trefas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
”Laddning måste helt enkelt vara enkelt”

Smart teknik

Om många laddboxar sitter på samma ställe, till exempel i garaget på jobbet, kan Juice Charger me 3 ställas om till master-slave-drift, där en av boxarna tar kontroll över de andra och fördelar den tillgängliga strömmen mellan dem. Det här fungerar med upp till 250 laddare. Via det omnidynamiska laddnings- och belastningsstyrningssystemet smartJUICE går det också att exempelvis prioritera matningen till specifika enskilda fordon.

Juice Charger me 3 är CE-certifierad i enlighet med de två EMV-direktiven IEC 61851 och IEC 61439, och följer kommunikationsstandarden ISO15118. IP 67-klassningen innebär att den är både damm- och vattentät och kan användas utomhus.

Läs mer om Juice Charger me 3 här

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rulla till toppen