Film: Provkörning av Nevs Emily GT

Nevs som tog över efter Saabs konkurs har i all hemlighet byggt en hypermodern elbil. Vi har som enda tidning i världen provkört den!

Annons
Annons

2019 fick Nevs i uppdrag från sin ägare, det gigantiska kinesiska fastighetsbolaget Evergrande, att bygga en modern elbil med motorer i hjulen. Nio månader senare fanns det en bil som i princip är färdig för serieproduktion!

Hade det inte varit för Corona som skapade en fastighetskris i Kina hade bilen förmodligen redan rullat på gator både i Kina och Sverige, och Nevs hade varit ett blomstrande företag. Men nu ville historien något annat även om projektet inte är dött, det finns fortfarande förhoppningar om produktion.

Vi har besökt Nevs och som enda tidning i världen provkört bilen och för första gången kört ut den på vanliga vägar i trafik.

Vägegenskaperna är fantastiska och utrymmena riktigt bra. Under skalet finns massvis med spännande teknik och visst påminner Nevs Emily GT – vilket är bilens namn –  om en Saab av idag!


Läs hela Alriks provkörning här eller i nummer 9/2023 av tidningen auto motor & sport. Detta är bara är del ett i vår serie om Nevs och deras hemliga projekt. Det kan därmed vara läge att teckna en prenumeration för att få läsa alla delarna som kommer att komma i följande nummer av tidningen! /Red

Annons
Annons
Rulla till toppen