Film: Nya Taycan Turbo S med aktiva dämpare

Porsche Taycan Turbo S har blivit 35 procent effektivare och 15 procent snabbare. Aktiva stötdämpare minskar krängningen. Vi släpper loss de 952 hästkrafterna på slingrande spanska vägar.

Annons
Annons

Faceliften av Porsche Taycan innebär två stora nyheter och en mängd små. De två viktigaste är en ny kraftigare och effektivare bakre elmotor och aktiva stötdämpare.

Det mesta av utvecklingsarbetet har handlat om att öka effektiviteten – i klartext mer pulver och lägre förbrukning. Det märks bland annat i att Turbo S nu gör 0–100 km/h på 2,4 sekunder i stället för 2,8 (15 procents förbättring) och att räckvidden ökat med 35 procent.

De aktiva stötdämparna kan bland annat motverka krängning. Trots Taycan-modellernas banfärdigheter är den aktiva dämpningen främst en komforthöjare.

Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo. Foto: Magnus Fröderberg

Bland de mindre nyheterna finns en ”push-to-pass”-funktion som ger 94 extra hästar under 10 sekunder. Det tar bara 4 sekunder för systemet att ladda om. Den estetiskt lagde kan glädjas åt möjligheten att få en upplyst Porsche-text baktill.

Vår fotoreporter Magnus Fröderberg har kört nya Porsche Taycan Turbo S på slingriga vägar utanför Sevilla i Spanien. Han har också kört den nya värstingen Taycan Turbo GT på racingbanan Circuito Monteblanco, men det är en annan historia och film som vi återkommer till.

Ansiktslyfta Taycan bättre på allt
Nya Porsche Taycan Turbo GT höjer ribban
Drömduellen: Nevs Emily GT mot Porsche Taycan
Annons
Annons
Rulla till toppen